CheckmarkFaktagranskad

Hur man väljer nya New Balance-löparskor – Guide

För att välja nya New Balance-skor bör du tänka på hur mycket erfarenhet du har av att springa, vilken terräng du ska springa i, hur mycket du springer varje dag, och storleken och formen på din fot.

New Balance har löparskor för olika sorters terräng och för olika syften, som vandring, gång, aerobics och löpning. Om du känner till vilka löparskor som finns tillgängliga från New Balance kan du lättare välja den perfekta skon för dina behov.

Guide

Steg 1

Undersök olika modeller av löparskor från New Balance. Hitta en stil som har korrekt drag och stöd för den terräng du springer i. new Balance har till exempel en löparsko med material på tårna som är resistent mot sprickor, jämfört med en löparsko som inte erbjuder samma funktion.

Steg 2

Titta på din barfota fot för att komma fram till vilken slags båge du har, så att du kan hitta en sko från New Balance som stöder till fotvalv. En normal kurva går längs fotens insida och är inte överdrivet välvd, till skillnad från ett högt fotvalv eller en platt fot med lågt fotvalv. Besök en skobutik och be säljaren med hjälp att avgöra din fotvalvstyp om du är osäker på vilken form din fot har. Ta med en löparsko du redan använt för att hjälpa personalen avgöra vilken typ av fotvalv du har.

Steg 3

Hitta en modell från New Balance för din typ av fotvalv så att skorna absorberar nedslaget i rätt områden av foten och ger dig bekvämlighet. Stabiliserande skor från New Balance är gjorda för normala fotvalv. Löparskor med rörelsekontroll fungerar bra för ett lågt fotvalv. Löparskor med stoppning stöder ett högt fotvalv.

Steg 4

Välj rätt form av löparsko för fotens form för att få mest stöd. Löpare med lågt fotvalv drar fördel av en rak löparsko från New Balance. Personer med högt fotvalv får mest stöd av en New Balance-sko med kurva. Personer med normalt fotvalv får bäst stöd av en sko med en halv kurva.

Steg 5

Skriv en lista som du kan ta med dig till skobutiken för att välja rätt modell på din nya New Balance-sko. Skriv upp vilken typ av fotvalv du har, din skostorlek, och vilken skotyp som rekommenderas för din fot. Skriv upp vilken slags terräng du springer i, hur länge du har sprungit, hur långt du springer varje dag, och eventuella problem i fötter, knän och vader som du har. Detta kommer säkerställa att du får rätt stöd.

Steg 6

Gå till en butik som säljer löparskor från New Balance. Bär samma strumpor som du bär när du springer, för att ge dig en korrekt passform. Prova olika modeller från New Balance för att hitta det som passar dina behov. Sätt tummen mellan din stortå och slutet av skon för att säkerställa att det finns tillräckligt med utrymme. Gå, jogga eller spring i löparskon för att se till att hälen passar mot skons baksida utan att glida, och att skons bredd inte är för snäv eller bred.

Steg 7

Överväg vilken färg du vill ha på dina löparkläder, om du vill matcha skorna med kläderna. Köp den löparsko från New Balance som passar, och som samtidigt ger stöd, absorberar nedslaget, ger stöd, bekvämlighet, och den stil du vill ha.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)