Navy SEAL-träningsprogram [Upplägg + Fakta + Guide]

3 min


174
7 delningar, 174 poäng

Navy SEALs är sedan länge kända som en av världens mest elita militärgrupper, specialiserade på alla delar av modern krig, med förmågan att engagera en fiende på sina villkor eller i vilken främmande miljö som helst. Att göra så kräver inte bara kunskap om special ops krig och utrustning. En högt motiverade och fysiskt disciplinerade SEAL har en rigorös träningsregim designad att förbereda soldatens sinne och kropp för straffet av att vara i strid.

Idealen

Medan de flesta aldrig kommer veta hur det känns att vara del av en hemlig militär operation, är graden funktionell fitness som SEAL träningen ger något som kan öka en vanlig mans fysiska förmåga inom flera fitness områden. Å andra sidan har de flesta träningsprogrammet en värdegrund, med ett fitness mål som strävas mot till andras bekostnad. Medan träningen förbereder en SEAL på stridssituationer, står den här sortens fitness träning långt före andra när gäller metaboliska och fysiologiska kraven genom att tänka på många olika områden: löpning, hoppning, kastning och krypning, i form av calisthenics som push-ups, pull-ups och sit-ups. SEAL träning söker hela tiden att variera sina metoder, och kombinerar grundläggande gymnastik träning med standard olympisk tyngdlyftning i ett omfattande program som tränare alla områden.

Genomförandet

Fastän nybörjare inte behöver gå igenom SEAL träningen ökända Hell Week, händer dramatiska förändringar när man påbörjar programmet, och de flesta ser förbättringar i styrka, kraft och uthållighet redan efter en månad. Fysiskt är kroppsfettet metaboliserat snabbt och musklerna växer snabbt med framstegen. Det är en god idé om den som påbörjar metoden redan har konditionen uppe (en läkarundersökning skulle inte vara så dumt).

Att komma igång

Sedan de grundades under Vietnam kriget, har SEAL programmet tränat soldater med plågande löpning, pull-ups, push-ups och sit-ups, SEAL tränings kärnan som du har adopteras i CrossFit metoden. CrossFit, olympiern Greg Glassmans fitness idé, är en minimalistisk program som kräver lite utrustning, perfekt för att en SEAL ska hålla konditionen uppe på basen. De hör enkla övningarna kan skalas upp och modifieras för att ta hänsyn till alla fitness nivåer, så alla kan ta del av programmet, oberoende på tidigare erfarenhet, grundutrustningen som krävs är en pull-up barr, ett par löpskor, ett hopprep och en 100- till 300-punds olympisk viktset är allt som behövs till en början (mer kan tilläggas sedan om du vill). En stoppklocka behövs för att följa framstegen.

Grundintroduktion

Lättaste sättet för Navy SEAL träningsnybörjare att komma in i det är att följa den här CrossFit mallen med pull-ups, push-ups, sit-ups och hoppknäböjningar (att knäböja så lågt det går utan vikter och sedan hoppa så högt det går i luften till en stående position). Följ en upprepningsschema på 21, 15, 9 och 3 upprepningar, och gör övningarna på raken utan vila emellan. Till exempel, utför 21 pull-ups, 21 sit-ups, 21 push-ups och 21 hoppknäböjningar. Och sedan, utan att stanna, upprepa varje övning i 15 upprepningar, sedan 9, och så vidare. Tajma dig själv. Idén bakom SEAL träningen är att man alltid kan prestera bättre, så gör träningen igen och försök slå din tid. CrossFit’s hemsida är utförlig, med många variationer och övningar med videodemonstrationer. CrossFit är öppet för allmänheten.

Källor

Vanliga söktermer:
  • 16 weeks of hell träningsschema
  • SEAL TRÄNING


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    174
    7 delningar, 174 poäng