Hur du får SJUKT mycket energi för gymmet!

2 min


165
6 delningar, 165 poäng

Det finns alltid en person i varje gym – killen som ser ut som att han faktiskt är glad över att vara där, medan du segar dig igenom en annan ansträngande övning. Sanningen är att alla kan ha massor av energi för gymmet, även om blotta tanken gör dig trött. Korrekta förberedelser och motiverande verktyg kan göra dig till den personen som studsar in genom gymmets dörrar och kör igenom ett välgörande träningspass regelbundet.

Instruktioner

Steg 1

Ordna ditt schema så att du har mer tid att få den sömn som du behöver. National Sleep Foundation rekommenderar att vuxna får minst sju till nio timmar varje natt. Om du inte är utvilad kommer du helt enkelt inte att ha energi för gymmet nästa dag. Få tillräckligt med sömn varje natt och tröttheten – samt behovet av en tupplur – kommer inte att kunna stå mellan dig och ett tillfredsställande träningspass på gymmet.

Steg 2

Planera din träning runt dina naturliga energinivåer. Vissa människor har naturligtvis mer energi på morgonen, medan andra knappt kan rulla ur sängen och in i duschen, än mindre komma iväg till gymmet. Om du inte är en morgonmänniska, är det vettigt att planera din träning på eftermiddagen eller kvällen, när du har en lite mer glöd. Om du studsar ur sängen och känner dig utvilad och redo att ta itu med ett träningspass, planera ett morgonpass på gymmet i stället.

Steg 3

Ge din kropp rätt mat som bränsle innan ett träningspass. MayoClinic.com avråder från att äta en stor måltid innan du hoppar på löpbandet. Ät istället en liten måltid packad med både protein och komplexa kolhydrater två eller tre timmar innan träningen och sedan ett annan litet mellanmål med kolhydrater 30 till 60 minuter innan du beger dig till gymmet.

Steg 4

Lyssna på motiverande låtar som får dig att komma igång. En studie från 2009 av Brunel University, London, hittade ett positivt samband mellan motiverande, synkroniserad musik under promenader och löpning på löpbandet och kom fram till att musiken var en positiv motivationsfaktor, särskilt för ”omfattande uthållighets uppgift(er)”. Leta efter musik där antal slag per minut liknar de pulsslag per minut du försöker uppnå för att hjälpa dig med motivationen.

Steg 5

Be en vän att möta dig på gymmet för lite extra motivation. Inte bara kommer en träningskompis ge dig större ansvarsskyldighet gentemot träningen, utan även göra träningen social och kanske lite tävlingsinriktad, vilket kan hjälpa dig att hålla upp energin när du är på gymmet. När du väljer en träningskompis, är det bra om du hittar någon med liknande förmågor och intensitet som din egen, annars kan en mindre aktiv träningskompis dra ner dina energinivåer.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

165
6 delningar, 165 poäng