Hur man förebygger muskelkramper i varmt väder

1 min


169
6 delningar, 169 poäng

När sommaren anländer vill du spendera varje minut utomhus, springandes, spelandes sporter eller bara för att njuta av långa varma dagarna. Dessvärre ökar risken för vätskebrist och vitaminbrist när temperaturen stiger vilket leder till muskelkramper. Vissa förebyggande tekniker kommer tillåta dig att njuta av vädret och dina favorit sport. Läs vidare för att lära dig hur man förebygger muskelkramper i varmt väder.

Guide

Steg 1

Drick gott om vatten före, under och efter sommarsporter och aktiviteter. Du kan svettas mycket utan att märka av det. Att konstant återställa vätskebalansen förebygger vätskebrist, en av de största orsakerna till kramper i varmt väder.
Stretcha innan du deltar i sporter i aktiviteter. Flexibla musklerna håller vatten bättre än spända muskler, vilket minskar risken för muskelkramper. Om du får kramp använd lätt stretching för att avslappna muskeln, om inte krampen är orsakad av en skada.

Steg 2

Återställ elektrolyterna du förlorar när du motionerar genom att dricka sportdrycker som har natrium och kalium. Men välj en dricka med mindre än 10 procent kolhydrater för att hålla glukosnivåerna nere och förebygga en sockerkrasch.

Steg 3

Ta en gin and tonic – utan gin. Lämna alkoholen åt sidan, men drick ett litet glas tonicvatten, som du hittar i drickavdelningen i butiken. Tonicvatten har quinin, vilket studier har visat reducerar risken för muskelvätskebrist.

Steg 4

Tänk på att ta magnesium tillskott om du ofta får kramp. En magnesiumbrist kan leda till svåra kramper i varmt väder. Följ rekommenderade dagliga dosen, eftersom för mycket magnesium är lika skadligt i kroppen som för mycket.

Steg 5

Hälsa på din familjeläkare om du dricker mycket, stretchar, kollar elektrolyterna och fortfarande får kramp. Din doktor kan skriva ut ett recept på medicin som hjälper dig behålla kroppsvätskan i muskeln och förebygger plötsliga ofrivilliga sammandragningar.


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

169
6 delningar, 169 poäng