Hur man motiverar någon att komma i form

1 min


162
6 delningar, 162 poäng

Centers for Disease Control and Prevention förespråkar regelbunden motion som ett sätt att förbättra hälsan och minska risken för sjukdom och död. Trots detta, låter ursäkter hålla folk sittandes på soffan. Men lite motivation från en vän eller familjemedlem kan hjälpa till att få en soffpotatis upp och röra på sig.

Guide

Steg 1

Motionera i grupp eller familj och uppmuntra alla. Att träna tillsammans gör att du kan prata med varandra medan du tränar dina muskler. Dessutom, genom att träna med andra får du ett större ansvar för din träning.

Steg 2

Hitta aktiviteter som är roliga. Gå till gymmet och arbeta dig igenom en krets av maskiner kan vara tråkigt, så hitta en aktivitet som din vän gillar. Gå med i en danslektion eller att gå ut en fredags​​kväll för att dansa på den lokala nattklubben – begränsa dina drinkar, naturligtvis – är sätt att vara aktiv medan du njuter av vad du gör.

Steg 3

Ställ belönande och realistiska mål. Till exempel, om du promenerar för att bli vältränad, sätt ett mål att gå 8 km på en vecka. Om du når det målet, ge dig en belöning som en behandling eller utflykt. När målen utvecklas, gör belöningarna mer värdefulla, såsom en shoppingresa för nya träningskläder. Se till att målen är realistiska och uppnåeliga. Ställ inte in ett mål att gå 40 km per vecka när din vän har varit en soffpotatis i åratal. Det är inte realistiskt och hon kommer att förlora intresset om målen är ouppnåeliga.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

162
6 delningar, 162 poäng