Från morgonkaos till produktiv start på dagen – 4 enkla knep

2 min


215
16 delningar, 215 poäng

Har du någon gång varit med om att väckarklockan ringer, i ditt tycke, alltför tidigt? Du är inte ensam. En stor del av oss är morgontrötta. Och när vi väl kommer upp ur sängen är vi varken särskilt pigga eller produktiva. Det tar helt enkelt alldeles för lång tid för oss att komma igång och vi missar därmed mycket värdefull tid. Men det finns en del saker du kan göra för att du inte ska tappa en massa tid genom att stirra ner i den där kaffekoppen. När vi sedan tar oss i kragen har tiden flytt och vi blir extremt stressade. Ett morgonkaos helt enkelt.

Från morgonkaos till en produktiv start – 4 enkla knep

Börja i tid

Ett av de viktigaste knepen för en produktiv morgon är att börja i tid. Om du till exempel vet med dig att du behöver packa en träningsväska kan det vara en god idé att göra det kvällen innan. Tänk redan innan du går och lägger dig vilken typ av kläder du ska ha på dig nästkommande dag.
Du behöver inte veta exakt vilka plagg, men på ett ungefär. Personligen kollar jag i kalendern innan jag går och lägger mig för att se om jag har några kundmöten dagen därpå. I så fall är det skjorta eller kavaj som gäller.

Lägg dig tidigare

Ett snabbt och enkelt knep för att bli piggare på morgonen är att lägga sig lite tidigare än vanligt. Då kommer din kropp ha fått tillräckligt med sömn tidigt på morgonen och du är ett steg närmare en produktiv morgon. Det här är självklart på många sätt, men jag måste själv påminna mig om att lägga mig i tid. Annars tittar jag upp från datorn och ser att klockan hunnit bli 01.

Ställ väckarklockan på annan plats

Det är så enkelt att bara slå till din väckarklocka eller alarmet på telefonen och somna om – du har ju snooze-funktionen. Men om du istället placerar alarmet en bit från sängen, till exempel på en byrå eller skrivbord, blir du tvingad att gå upp ur sängen för att stänga av det enerverande ljudet och vips så är du uppe. Sedan är det bara att sätta igång med dagen. Det viktigaste är att du motstår frestelsen att trilla ned i sängen igen.

Håll dig i rörelse

Det här är ett knep jag börjat köra med på senare år. Från det att jag kliver upp ur sängen får jag inte sitta ner över huvud taget förrän jag kommit till jobbet. Allt ska skötas stående eller helst i mer eller mindre konstant rörelse.
På tunnelbanan väljer jag alltid att stå. Får så fort jag sätter mig ner sänks pulsen och tröttheten gör sig påmind.

Det finns garanterat väldigt många andra sätt att byta morgonkaoset mot produktivitet. Men det kräver, hur som helst, en hel del vilja och disciplin från din sida.

Har du några favoritknep? Dela med dig i kommentarsfältet!

Vanliga söktermer:
  • steg till ett enklare liv

  • 1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (2 röster, snitt: 8,50 av 10)
    Loading...