Militärträning som jägarförbandet 75th Rangers i USA

2 min


181
7 delningar, 181 poäng

Medan de flesta aldrig kommer veta hur det känns att vara del av en militär operation, är resultaten av träningen något som kan öka en vanlig persons fysiska förmåga inom flera områden.

USAs Army Rangers är en specialstyrka och flygvapenstyrka som jobbar dag och natt i alla terränger och förhållanden. 75th Ranger Regiment är erkända för sin tuffa fysiska träning som håller soldaterna i toppkondition för utmaningarna de möter på uppdrag runt om i världen.

Army Rangers personliga konditionstest

Innan de får börja på Rangerskolan kräver armén att alla kandidater ska kunna utföra minst 49 push-ups på två minuter, 59 sit-ups på två minuter, sex pull-ups, springa 2 miles på under 15:12, och fem miles på 40:00 och gå 16 miles i terräng med en ryggsäck på 65 pounds (ca 30 kg) på 5:20:00. Du måste möta de här kraven innan du försöker dig på någon av Rangerträningsprogrammen.

Uthållighetsträning

En stor del av Rangerträningen fokuserar på att öka uthållighet eftersom Rangers ofta måste färdas långa avstånd snabbt till fots. För att öka din uthållighet, börja med att springa och gå växelvis i 5 km tre gånger i veckan. Spring i en minut. Gå i två minuter. Varje vecka kan du testa att öka din springtid med 15 sekunder och minska gångtiden med 15 sekunder. När du kan springa 5 km utan att stanna; börja öka avståndet med en 1 km varannan vecka till du springer 8 km tre eller fyra gånger i veckan.

Ryggsäcksträning

Rangers bär enligt uppgift ofta 22-32 kg ryggsäckar med uppdragsspecifik utrustning. För att inte riskera skador – börja inte din träning med att gå med en 22-kilossäck. Börja med en tom ryggsäck och gå i 5 km i snabb takt i kängor. Gör det här en gång i veckan utöver din löpning. Lägg till 4,5 kg i veckan tills du kan går med lätthet i 5 km med 22 kg. Börja då öka avståndet med en km fram tills att du kan gå 25 km i terräng med 22 kg-lasten.

Överkroppsträning

Rangers måste trycka, dra och för flytta sina kroppar över och under olika hinder. Kroppsviktsövningar hjälper dig bygga upp styrkan, muskeluthålligheten och koordinationen du behöver. Tre gånger i veckan gör 100 push-ups, 100 sit-ups och 20 pull-ups. Du kan bryta ner hela antalet till flera mindre set om det behövs, så länge du får ihop rätt antal upprepningar totalt. Till exempel kan du göra 10 set om 10 push-ups eller 20 set om fem eller till och med fem set om 20.

Målet är att klara av alla reps i ett set. Gör överkroppsträningen före du springer i en vecka, och efter du springer nästa vecka. Du märker att träningen är svårare efter du sprungit.


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

181
7 delningar, 181 poäng