Bästa magövningarna: 8-minuterspass för sexpack magrutor!

2 min


211
15 delningar, 211 poäng

Den snabba livsstil som många personer har lämnar ingen eller lite tid till träning. Du vet att det är viktigt att träna regelbundet, men du har oftast inte en timme eller mer att lägga på träning varje dag. Att träna magmusklerna ger dig inte bara en platt, tonad mage – det hjälper dig också stärka kärnan och få mer styrka och stabilitet. Du kan få plattare magmuskler och en starkare kärna genom att göra roliga och enkla övningar i åtta minuter per dag. Du kan skapa en egen rutin med effektiva övningar för magmusklerna.

Uppvärmning och nedvarvning

Innan du utför någon form av träning behöver du värma upp musklerna för att reducera risken för skador genom att förbereda musklerna och lederna för mer intensiv träning. Din uppvärmning kan bestå av lätt träning som höjer pulsen och får igång blodflödet. Snabb gång, jogging, eller hopprep i 5 – 10 minuter är effektiva sätt att värma upp. Varva ned genom att gå och sedan stretcha musklerna.

Crunches

Crunches angriper alla dina magmuskler på ett effektivt sätt och skapar en starkare kärna, på bara 8 minuter per dag. Du kan utföra crunches på golvet, eller så kan du sätta krydda på dina åtta minuter långa träningspass med crunches genom att lägga till en stabilitetsboll. Sitt på stabilitetsbollen och luta dig bakåt tills du känner magmusklerna dras samman, medan du försöker hålla kroppen stabil och stödja hela din vikt. Du får en bra träning av magmusklerna när du lutar dig tillbaka och sedan drar överkroppen framåt. Gör crunches i 2 minuter, och vila sedan i 30 – 60 sekunder. Upprepa detta tills du har tränat i 8 minuter.

Obliques

Obliques är magmusklerna på var sida om midjan, vilket är samma område som ofta drabbas av irriterande kärlekshandtag. Vissa effektiva övningar för magen som är specifikt framtagna för att träna dina obliques är plankan på sidan och oblique twists. Gör en sidoplanka genom att ligga på vänster sida med armbågen direkt under axeln. Balansera på den vänstra underarmen och vänstersidan av foten, och lyft kroppen från marken med båda benen utsträckta och ihop. Håll kroppen i en rak linje, dra samman dina obliques, håll positionen i 30 sekunder, och upprepa det med höger sida. För att göra oblique twists ska du ta en medicinboll för extra motstånd, om du vill ha en större utmaning. Utför varje övning i 2 minuter, och vila sedan i 30 – 60 sekunder. Upprepa detta tills du har tränat i 8 minuter.

Kondition och träning

Övningar för magen stärker magmusklerna, men såvida du inte bränner bort de extra lagren fett på magen med hjälp av konditionsträning kommer du inte att få se ett sexpack. Kombinera konditionsträning för fettförbränning med övningar med kroppsvikten för att göra din mage smalare, mer tonad, och fast. Börja med att hoppa hopprep i 60 sekunder för att höja pulsen och för att hjälpa kroppen bränna fett. Gör V-situps, cykla, sidoplankan, och pilates i 60 – 100 sekunder vardera. Hoppa hopprep i 60 sekunder mellan varje övning för att få ett åtta minuter långt träningspass som bränner fett från magen.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (15 röster, snitt: 7,20 av 10)
Loading...