CheckmarkFaktagranskad

Löpning innan frukost – Hur man skapar en rutin i 5 steg

Om du vill springa direkt på morgonen kan du ge dig själv en klapp på ryggen. Att stå ut med kalla temperaturer, mörka morgnar och övergivna vägar gör att löparrundor på morgonen kan vara en ännu större mental utmaning än att springa under resten av dagen. Även om vissa inte kan springa utan att äta en lätt frukost med många kolhydrater menar en studie som publicerades i Journal of Physiology 2010 att du får ut mer av träningen om du tränar på tom mage. Med andra ord kanske du verkligen är på rätt spår.

Guide

Steg 1

Ät ett mellanmål med många kolhydrater sent på kvällen, eller ät en sen middag. Kroppen behöver ett lager glykogen för att ta dig genom löparrundan, så om du inte ska äta lite kolhydrater innan du springer behöver du samla på dig ett lager redan kvällen innan.

Steg 2

Ta fram kläder kvällen innan. Lägg skorna, vattenflaskan, musikspelaren och kläderna på samma plats, så att du inte behöver slösa tid på att leta efter det du behöver. Det är också bra att använda säkerhetsutrustning när det är mörkt ute, som en pannlampa och en reflexväst.

Steg 3

Drick lite vatten innan du ger dig ut. American Council on Exercise rekommenderar att man dricker 5 – 6 dl två till tre timmar innan ditt träningspass, och cirka 2 dl 20 – 30 minuter innan. Det finns en god chans att du inte är vaken två till tre timmar innan din tidiga löparrunda, så se till att återfukta dig kvällen innan, och drick sedan minst 2 dl innan du beger dig hemifrån.

Steg 4

Välj en rutt som är väl upplyst och relativt säker, och berätta sedan för dina anhöriga var du är på väg. Parken du springer i på eftermiddagen kanske är full av tvivelaktiga personer på natten och morgonen, vilket betyder att du kanske får låta bli den när du springer tidigt.

Steg 5

Jogga mindre än en timme. Om du joggar längre än så kommer dina glykogennivåer vara ganska låga, och du kommer nog börja känna dig trög på grund av att du inte har ätit. Om du insisterar på att springa längre än en timme kan du ta med en müslibar, energidryck eller en banan för att få snabb energi när du behöver den.

Tips & Varningar

Skippa inte frukost när du har joggat – även om du inte känner dig hungrig. Ät en liten mängd protein och kolhydrater, då detta kommer hjälpa kroppen att återhämta sig efter att du har sprungit.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)