Hur man blir stark i löpning med fallskärm som motstånd

3 min


209
69 delningar, 209 poäng

Idrottare som deltar i sporter som fotboll, basket, amerikansk fotboll och löpning förlitar sig på sin förmåga att springa ifrån sina motståndare, ändra riktning och accelerera igen, eller att ta sig först från startstrecket. För variation och för att hjälpa öka farten, har idrottare som vill få ett försprång med fallskärmsövningar i sina träningspass. Att springa med små fallskärmar skapar extra motstånd och får dig att träna hårdare, vilket kräver större ansträngning. Det hjälper förbättra inte bara din fart, men också din styrka, uthållighet och teknik.

Om fallskärmar

Fartträningsfallskärmar brukar tillverkas i lätt polyestermaterial med linor som binds till dig med en krok och sele eller ett bälte. När du springer öppnar sig materialet och fångar luft för att skapa ett progressivt motstånd – ju snabbare du springer, ju mer motstånd du får. Medan de som springer skata känner mindre motstånd ger fallskärmen fortfarande tillräckligt med motstånd för att utmana deras kroppar och hjälpa dem förbättra sin far och teknik.

Använd rätt storlek

Träningsfallskärmar brukar komma i fyra storlekar för att ta hänsyn till idrottare av olika storlekar och nivå – liten, mellan, stor och extrastor. Storleken avgöra hur mycket luftmotstånd du får, de största skärmarna får mest motstånd. Små skärmar ger ungefär 15 pund motstånd, mellanskärmar ger 20, stora ger 30 och extrastora ger 50 pund luftmotstånd. För en större utmaning kan två skärmar kombineras. Till exempel, kombinera en liten och en extrastor för att få 65 pund luftmotstånd. En liten fallskärm är lagom till nybörjare eller små idrottare, mellanskärmar är ett sunt val till idrottare på medelnivå, och elita eller storväxta idrottare kan välja en stor eller extrastor fallskärm.

Motstånd/överfartsträning

Två huvudsakliga faktorer i din springhastighet är din steglängd och frekvens, och de kan förbättras med fallskärmslöpning. Även fast mindre skärmar ger mindre motstånd är de bättre för fartträning eftersom de tillåter dig att fortfarande springa snabbt mot motståndet medan du håller rätt form. Fallskärmsträning är mest effektiv som intervallträning – att springa flera korta avstånd på 100 meter eller mindre. Raka löpbanan är bästa stället för att spurta medan du tränar på att öka steglängden. Överfarts fallskärmsträning kan förbättra din stegfrekvens. Spring halva avståndet och vid halvvägspunkten öppna skärmen. Du kommer märka att du springer snabbare och ändringen låter dig jobba på stegfrekvensen.

Exempel på korta längdövningar

Ställ två koner 20 fot ifrån varandra för att göra tvåpunkts spurtövningar. Spänn hårt fast fallskärmen och stå vid första konen med den liggandes på marken bakom dig och spurta till andra konen. En variation är att ligga på mage med fallskärmen bakom dig och göra en push-up, resa dig och spurta till andra konen. Lossa på bältet så den lätt vrider sig runt midjan för att göra nästa segment där du backar och sedan spurtar fram. Lägg fallskärmen bakom dig på marken vid första konen och stå vänd mot konen. Börja springa baklänges så snabbt du kan och vid halvvägspunkten vänd dig och spurta fram till andra konen. Upprepa varje övning tills du är utmattad.

Problemlösning

Undvik att använda fallskärmar när det blåser och spring mot vinden, inte med vinden i ryggen. Om skärmen inte öppnar sig och fylls med luft kan den vara för stor för din storlek eller förmåga, du kan ha vinden i ryggen, eller kanske du inte springer snabbt nog. Använd fallskärmen i områden utan hinder för att undvika att den trasslar sig och går sönder.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (13 röster, snitt: 9,08 av 10)
Loading...