CheckmarkFaktagranskad

Löpband vs Cykel – Vad är bäst för smala ben? Här är svaret

Nyckeln till att slimma vadmusklerna och låren är att gå ner i vikt. Det hälsosamma sättet för långvarig viktnedgång är vad American Council on Exercise kallar för ”energibalans”: att balansera kaloriintag med kaloriförbränning. När du försöker gå ner i vikt måste du förbränna mer än du konsumerar.

Punktförbränning vs Viktnedgång

Att enbart reducera vaderna är inte möjligt. Punktförbränning är en my – du kan inte enbart angripa en viss del av kroppen, för vikt tappas från hela kroppen. Det bästa sättet att säkerställa en minskning av kroppsomfånget är genom att kombinera kost med träning. Konditionsträning som löpning, gång och cykling är effektiva sätt för att få smalare vader. Eftersom löpning bränner fler kalorier än gång får du snabbare resultat med löpbandet.

Smalare vader och lår med löpbandet

Att gå och springa är viktbärande övningar: din kroppsvikt fungerar som ett motstånd. En person som väger 77 kilo och springer i en takt om 8 km/h kan bränna 576 kalorier. Uthållighetslöpning, längre men långsammare löpturer utan, eller med ytterst lite, motstånd bränner överflödigt fett utan att bygga upp extra muskler i benen. Du kan också öka kaloriförbränningen genom att köra intervaller, där du växlar mellan en lagom och en hög hastighet. American Council on Exercise rekommenderar ett träningsprogram som låter dig växla mellan högintensiva övningar med lika långa, eller längre, återhämtningsperioder.

Cykla för smalare ben

Alla slags cyklar ger dig en kardiovaskulär träning med en imponerande kaloriförbränning. En person som väger 77 kilo kan cykla i lagom hastighet på cykeln och bränna 477 kalorier. Om personen cyklar snabbt ökar förbränningen till 774 kalorier. Eftersom cykling inte är en viktbärande övning bör du träna i intervaller för att bränna maximalt antal kalorier. Cykla i lagom hastighet i två minuter, och öka sedan till maxhastigheten.

Förhindra bulkning

Kardiovaskulära aktiviteter kan utföras varje dag. Styrketräning ska däremot inte utövas mer än 3 dagar i veckan, och aldrig dagar i direkt följd.

Undvik att överträna benmusklerna och arbeta inte enbart med vikter. För mycket motstånd eller spurtar, muskelbyggande aktiviteter, som inte balanseras med nedslimmande kondition, kan leda till att du bulkar. Även om det är viktigt att jobba med vadmusklerna och låren för att få fina ben kommer vadmusklerna bara att öka om du inte minskar dem med hjälp av kost och kondition, vilket gör att musklerna blir osynliga bakom allt fett.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)