Rolig och lekfull träning för seniorer (4 tips!)

2 min


171
6 delningar, 171 poäng

Lekar och andra tillställningar är ett utmärkt sätt att få in lite aktivitet och aerobisk träning i vardagen, oavsett ålder. När vi åldras reduceras dock vår aktivitetsnivå på grund av smärta, trötthet, och andra hälsoproblem. Att komma på engagerande och spännande fitnesslekar för seniorer kommer hjälpa dina kunder eller dina nära och kära att öka sina aktivitetsnivåer och förbättra sina allmänna hälsotillstånd.

Skattjakt i parken

Gång har många positiva aspekter, och att tillbringa mer tid med promenader eller en annan form av aerobisk träning är nödvändigt när vi åldras. Samla ihop flera seniorer och använd en skattjakt i parken för att hjälpa dem promenera ett par kilometer medan de leker en lek. Välj ut föremål som är lätta att se även med nedsatt syn, till exempel röda och blå flaggor eller lappar. Låt deltagarna leta efter flera olika saker, till exempel en röd fågel, en paviljong, eller en gul blomma.

Volleyboll i vatten

Vattenaerobics rekommenderas ofta för seniorer eftersom de då får möjlighet att träna utan att utsätta lederna, särskilt knäna, för lika mycket ansträngning. Samla ihop flera seniorer och spela volleyboll i vatten för att låta de med artrit eller andra smärtsamma problem delta. Du kan till exempel ha de mer vältränade seniorerna i pollens djupare ände så att de kan trampa vatten under leken, och låt de svagare stå i den grunda änden så att de kan ta stöd med fötterna om så behövs. Att leka i vattnet kommer dessutom minska risken för skador, eftersom vattnet hjälper de äldre att hålla balansen.

Kasta ballong

För en aktivitet med lägre intensitet kan du kasta ballong mellan stolar. Detta gör att deltagare i rullstol också kan vara med. Sätt deltagarna i en cirkel, med stolarna på cirka en armlängd från varandra. Be seniorerna kasta ballongen fram och tillbaka, och om någon låter ballongen falla till golvet får denne en poäng. Lek ända tills någon fått ihop tio poäng, och vinnaren är den som har färst poäng.

Balansutmaning

Ta med en balansutmaning i din repertoar med träningslekar för seniorer. Ta fram ett antal balansaktiviteter och låt deltagarna utföra dem en i taget. Du kan spotta åt varje senior för att säkerställa att de inte ramlar. Ni kan till exempel stå på ett ben, stå blundandes, gå åt sidan, eller dribbla med en boll. Ta tid på deltagarna för att se vem som kan utföra varje övning under längst tid.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

171
6 delningar, 171 poäng