Hur lång tid tar det för kroppen att vara redo för träning på morgonen?

3 min


197
9 delningar, 197 poäng

Träna på morgonen så ökar du chansen för att du tränar den dagen, säger Barbare Brehm i boken Successful Fitness Motivation Strategies. När du tränar det första du gör behöver du inte hantera de naturliga situationer som uppstår under dagen med jobb, familj, vänner, stress och trötthet. Att rulla ut ur sängen kanske inte ger dig de bästa resultaten. Hur mycket tid kroppen behöver innan du börjar träna på morgonen beror på din personliga biorytm, dina bränslevanor, och när du går och lägger dig.

Kroppstemperaturen

När du sover sjunker kroppstemperaturen. Du behöver höja den innan du tränar hårt, enligt en anställd på American Council on Exercise, Cedric X. Bryant. En varm kropp kan utföra och upprätthålla explosiva övningar bättre, och skydda dig från skador och ge dig de bästa resultaten. Du kan tekniskt sätt rulla ut ur sängen och börja springa, men du bör börja med att jogga långsamt så att musklerna, ligamenten och senorna värms upp. En vanlig uppvärmning bör vara i 5 – 10 minuter, enligt ACE, men Bryant säger att en uppvärmning på morgonen bör vara ännu längre, så planera med 10 – 20 minuter innan du tar i med full kraft.

Bränsle

Att äta innan du tränar, särskilt direkt på morgonen, hjälper till att ge dig energi så att du får ut mesta möjliga av ditt träningspass. Ett lätt mellanmål, som en banan eller en halv energibar, kan ta dig genom ett kort pass på 30 – 45 minuter. Detta är lätt att smälta och kan få dig att springa eller lyfta inom 30 – 60 minuter efter att du vaknat. Längre träningspass kan kräva mer hållbart bränsle, som en hel frukost som består av en fullkornsbagel med jordnötssmör, en skål gröt eller yoghurt med müsli. Du bör vänta minst 2 – 3 timmar efter dessa måltider innan du tränar.

Läggdags

Att träna tidigt ökar engagemanget, men den träningen gör inte så stor nytta om du har sömnbrist. För lite sömn påverkar din kognitiva förmåga och din hälsa. Att inte sova tillräckligt kan få dig att välja dålig mat och till och med höja nivåerna av det hormon som får dig att känna dig mer hungrig under dagen. Ett par av de stora anledningarna att träna är ökad energi under dagen, förbättrad uthållighet och viktkontroll – och att skära ner på sömnen försvagar dessa mål. Du kanske föredrar att vara vaken i en timme eller två innan du går till gymmet, men om du inte får sova en hel natt om sju till nio timmar bör det räcka med att vara vaken i 30 minuter innan du tränar, så att du kan maximera din sömn.

Personliga preferenser

Hur mycket tid kroppen behöver för att bli redo för att träna på morgonen beror på dina preferenser. Vissa personer är redo att börja träna inom 30 minuter efter att de vaknat, medan andra behöver en timme eller mer för att kunna dricka kaffe och förbereda sig själva mentalt. Du kanske behöver prova dig fram för att lära känna din kropp och upptäcka hur du maximerar dina rutiner. Vad du än bestämmer dig för bör du se till att det känns bra för dig. Om du inte vill träna tidigt för att du känner dig trött, långsam och illa förberedd kan det vara enkelt att du förlorar drivkraften att vakna och gå till gymmet. Skapa en hållbar rutin som du kan hålla fast vid i det långa loppet.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

197
9 delningar, 197 poäng