5 bästa kosttipsen för att gå ner 5 kg

2 min


162
6 delningar, 162 poäng

När du vill gå ner i vikt, kan det ibland kännas som att du kämpar i motvind. Ibland kanske du bara vill gå ner lite i vikt, men märker snabbt att de sista kilona är de tuffaste att bli av med. Du kan tappa 0,5 kg en dag, bara för att få det tillbaka några dagar senare. Genom att följa några tips och hålla ögonen på målet, kan du bli av med 5 kg och hålla det borta.

Hoppa över dryckerna

Även om du bör dricka mycket vatten, skippa de kaloritunga dryckerna som du dricker varje dag. Läsk, sportdrycker, alkoholhaltiga drycker och även sött te kan packa på en massa oväntade kalorier och kilon. Drick istället vatten med citron eller lättmjölk. Om du dricker mocka kaffe, latte eller andra kalorifyllda kaffedrycker, ersätt dem med svart kaffe och mjölk. En medium mocka kaffe kan innehålla 330 kalorier, men en medium svart kaffe med mjölk innehåller bara 18 kalorier.

Hårdare träning

Träna 30 minuter om dagen, eller ännu längre om du kan och se till att träningen är energirik och får ditt hjärta att pumpa. Istället för att gå på en promenad, uppgradera till en joggingtur eller löpning, eller prova ett intervallpass som växlar mellan promenadtakt och en hög intensitet av löpning. Om du tränar på ett löpband, öka lutningen för att bränna fler kalorier. Prova Bikram Yoga, även känd som varm yoga, för att bränna 600 till 700 kalorier på bara 90 minuter.

Fettsnåla alternativ

Se över den fettrika maten i ditt kylskåp och ersätt dem med andra alternativ som har lägre fetthalt och lägre kaloriinnehåll. Till exempel, ersätt din vanliga gräddfil med gräddfil med låg fetthalt. Använd mjölk utan fett eller lättmjölk istället för mjölk med hög fetthalt. Om du använder vanlig ost eller majonnäs på dina smörgåsar, försök att ersätta dem med majonnäs med låg fetthalt och ost gjord med lättmjölk. Du kan även byta ut din grädde för en med lägre fetthalt.

Kontroll över portionerna

Att kontrollera dina portioner kan vara nyckeln till att gå ner 5 kg snabbt. När du äter hemma, använda en mindre tallrik. Samantha Clayton, en certifierad personlig tränare, berättade för Shape.com att använda en mindre tallrik kan reducera ditt kaloriintag till hälften och resultera i en viktminskning på 0,91 kg per vecka. Om du går ut och äter, ät sallader och soppor med lågt kaloriinnehåll innan du får din huvudmåltid, så det blir lättare för dig att hålla dina portioner små.

Använd protein

Genom att lägga till mer magert protein till din diet, kommer du att känna dig mättare längre, vilket kan göra stor skillnad i att gå ner de där 5 kilona. Att äta magert protein till frukost kan framförallt göra skillnad i hur mätt du känner dig hela dagen. ”Fitness” tidningen föreslår att du bör få en fjärdedel av dina kalorier varje dag från magert protein. Bra proteinalternativ inkluderar grillad kyckling, oxfilé, ägg, cheddarost och mandlar.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

162
6 delningar, 162 poäng