Kost vid löpning: Vad man ska äta efter man sprungit

2 min


205
15 delningar, 205 poäng

Att springa, både korta och längre avstånd, måste kompletteras med ett mål efter loppet. Träning och återhämtningskretsloppet kan inte ske utan tillräckligt med näring efter träningen. Att äta efter man motionerat är väsentligt för att skydda mot muskelskada och är det snabbaste sättet att påbörja återhämtningen. Alla mål efter springträningar borde kombinera protein och kolhydrater, och avslutas med mat fylld med antioxidanter. En ordentlig kostbalans är speciellt viktigt för distanslöpare.

Proteinrik mat efter träningen

Efter löpningen kombinera proteinrika mater med dem som är höga i kolhydrater, och håll dig borta från fett. Fet mat kommer sakta ner näringsupptaget och matsmältningen. Ägg, soya, mjölk med låg fetthalt, ost och yogurt är bra alternativ. Vitt fågelkött, bönor, fettfri biff och fläsk är också bra val. Proteinbar och proteindryck med minst 6 gram protein kan också ge rätt näringsbalans.

Kolhydrater till återhämtningen

Att äta kolhydrater till proteinet kan ge energin och återhämtningen stöd. Kolhydrater förvaras i musklerna som glykogen och glykogen är ren bränsle för löpare. Experimentera med olika sorters nyttiga favoriter med mycket kolhydrater som flingor, müsli, pasta, fullkornsbröd och grönsaker.

Mat med antioxidanter

Att springa långa avstånd tömmer antioxidantförvaren vilket kan skada DNA:t med tiden. Ha som tillskott till maten efter träningen enkla ingredienser rika på antioxidanter för att minimerar skadan och fylla på näringsförvaren. Toppalternativ är bär, broccoli, tomat, röda vindruvor, vitlök, spenat, te, morötter, soya och fullkorn.

Att tajma målen efter träningarna

Muskelskadan och näringsuttömningen börjar direkt när träningen slutar. En timme efter träningen får du mest träningsfördelar från näringen. Försiktig planering och förberedelser innan träningen är en löpares bästa vän. Hoppa över samtalet efter träningen och gå direkt till köket för en protein- och kolhydratsrik boost. Att ha rätta sortens mater som tillskott efter träningen tar planering men kommer hjälpa dig nå dina fitnessmål.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (14 röster, snitt: 9,00 av 10)
Loading...