CheckmarkFaktagranskad

Hur man lär sig kontrollera adrenalinflödet [GUIDE]

Adrenalinruset kan antingen jobba med eller mot dig, den kan ge en ”fight-or-flight” reaktion. När du behöver en energikick är adrenalin bra till hjälp. Men när du står mitt i en kris kan adrenalinet öka stressnivåerna och göra det svårt för dig att hantera situationen. Det är viktigt att du kontrollerar andrenalinflödet när du är i stressiga situationer. Du kan kontrollera både fysiska och mentala effekterna av ditt andrenalinrus.

Guide

Steg 1

Kontrollera andningen. Att andas djupt kan lugna dig och sänka din adrenalinnivå. Andas in sakta och andas ut i några sekunder mer än du andades in.

Steg 2

Gör ett ”stridsrop”. Det här är en teknik som militärpersonal använder för att sänka adrenalinnivåerna och gör om stressen till positiv energi. Du kan välja en mening du upprepar för dig själv eller en kampsång som du säger högt. Vad som helst som lugnar dig och fokuserar din energi gör susen.

Steg 3

Agera snabbt. Ju fortare du reagerar på adrenalinruset, ju snabbare nivåerna faller. Du kanske måste fysiskt röra på kroppen eller helt enkelt kontrollera tankarna och agera så fort du känner stressen.

Steg 4

Öva på att kontrollera adrenalinet. Du kanske inte kan sänka stressnivåerna så mycket som du skulle vilja under dina första försök. Men när du blir mer van vid att märka när adrenalinet rusar och du har övat på tekniker för att sänka det kommer du bli bättre på uppgiften.

Tips och varningar

Adrenalin, också känd som epinephrine, är en hormon och signalsubstans. Adrenalin släpps ut av binjurarna som sitter på njurarna.

Enligt AccessToDestiny.com kan vi tappa förmågan för finkänsliga rörelser när hjärtfrekvensen stiger över 115 slag per minut (BPM); vid 145 BPM kan vi förlora andra rörelseförmågor; vid 175 BPM kan vi uppleva tunnelseende och tappa tankeförmågan; vid 220 BPM kan vi bli paranoida och bete oss märkligt.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)