Bästa kontorsövningarna för att hålla värmen

2 min


170
6 delningar, 170 poäng

Innan du tar på dig massa tröjor och handskar eller köper ett värmeelement till skrivbordet kan du bekämpa den kalla kontorsluften genom att blanda din arbetsrutin med lite fysisk aktivitet. Även om du kanske vill skylla på dina kollegor för att de ställt in termostaten på arktisk kyla kan resten faktiskt bero på att du mestadels sitter stilla framför datorn. Få blodet att cirkulera med enkla kontorsövningar, så kommer du känna dig varmare på nolltid.

Benen

Om du inte vill att någon ska veta vad du gör för att höja pulsen kan du fokusera på rörelser för underkroppen, så att du är dold under skrivbordet. Börja med en falsk jogg – sitt rakt och placera fötterna på golvet, med knäna i 90 graders vinkel. Lyft fötterna, en i taget, som om du joggar under skrivbordet. Dina magmuskler får också jobba i den här övningen, så använd kärnan för stöd. Du kan cykla också! Lyft båda fötterna från golvet och rör dem i cirklar, som om du trampar på pedaler. För att öka utmaningen kan du lyfta knäna lite högre.

Överkroppen

Man behöver inte skämmas för att man håller sig varm. Om du struntar i kollegornas förvånade blickar är det bra att få igång överkroppen. Börja med att pumpa armarna i luften 5 – 10 gånger. Detta stretchar armarna och den övre delen av ryggen samtidigt som det hjälper dig att värma upp. Slå sedan luften framför dig 20 gånger med varje arm. Detta är extra bra om du haft en stressig morgon med en grälsjuk chef. Använd slutligen stolen. Placera båda armarna på stolens handtag och lyft dig själv ur stolen. Sänk dig och försök stanna precis innan stolsdynan, och håll denna position i några sekunder. Var dock försiktig – gör inte detta med en stol med hjul, då denna kan glida bort från dig om du inte har fötterna stadigt på golvet.

Runt kontoret

Om du inte vill göra plötsliga rörelser på ett tyst kontor kan du ställa dig upp och använda områdena runt dig istället för att sitta fast vid skrivbordet. Gå in i ett konferensrum eller badrummet och gör 20 korshopp eller squats. Du kan också ta en kort promenad runt kontoret för att få igång blodflödet – det är bra för både kroppen och hjärnan att få en kort paus. Du kan också jogga upp och ner i trapporna.

Tips

Om det är för låg temperatur är du nog inte den enda som fryser. Istället för att vara själv kan du ta ett initiativ och föreslå en tre minuters lång rörelsepaus två till tre gånger per dag på din avdelning eller ditt kontor. Sätt ett larm som ringer när det är dags att röra på sig, och låt alla som kan ta paus från sitt jobb delta i övningarna i några minuter. Om du bestämmer dig för att träna ensam kan du ta hjälp av musik i uppåttempo för att behålla motivationen. Använd hörlurar till din MP3-spelare, dator eller telefon och låt rytmen styra dina rörelser.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

170
6 delningar, 170 poäng