4 Steg: Hur man kommer i form i 20-årsåldern

2 min


167
6 delningar, 167 poäng

När man blir äldre, kanske det inte kommer sig lika naturligt att hålla sig i form. När du kommer upp i 20-årsåldern, kan hålla sig i form betyda att du måste byta ut din veckovisa träningsrutin till en ny nivå av intensitet. Rådgör med din läkare för att avgöra rätt träningsplan för din kroppstyp, men i allmänhet kommer en livsstil av konditionsträning, styrketräning och en hälsosam kost hjälpa dig att hålla dig på rätt spår när det gäller kondition i 20-årsåldern.

Guide

Steg 1

Ät rätt. 20-årsåldern är ett decennium som kan komma med en massa ohälsosamma vanor, så det är viktigt att skydda sig mot dåliga matvanor, såsom att äta för mycket eller stress äta. Låt dig inte luras av snabba dietplaner om du märker att du har lagt på dig kilon. Ät i stället en balanserad diet rik på frukt, grönsaker, spannmål, kött och mejeriprodukter. Ta bort skräpmat och snacks som innehåller mycket socker och ät bara när du är hungrig.

Steg 2

Håll dig återfuktad under hela dagen. Vatten är en viktig del av din kropps sammansättning som smörjer och förnyar dina muskler och leder. Om du glömmer att dricka vatten under dagen, särskilt på dagar som du tränar, kan du befinna dig i riskzonen för uttorkning.

Steg 3

Börja en veckovis konditionsträning. Konditionsträning, även kallad aerob träning, arbetar ditt hjärta och lungor samt de stora muskelgrupperna i kroppen. Simning, cykling och löpning är effektiva former av kondition som kan hjälpa dig tona dina muskler, bygga hjärtats uthållighet, förbättra din ämnesomsättning och bränna kalorier. Oprah.com rekommenderar 30 minuters styrketräning med 30 minuters konditionsträning tre gånger i veckan, samt ytterligare 45 till 60 minuter av konditionsträning, ta en ledig dag i veckan för återhämtning. Din kropp är vanligtvis stark i 20-årsåldern, men om du just börjat ett nytt konditionsprogram, kan du arbeta upp till detta mål och försöka få minst 25 minuters måttligt intensiv konditionsträning tre gånger per vecka.

Steg 4

Genomför ett styrketräningsprogram för att komplettera din konditionsträning. Styrketräning tre gånger i veckan under minst 30 minuter kommer att stärka och tona dina muskler, samt förbättra din vilande ämnesomsättning, så att du kan bränna kalorier även i vila. Lyft fria vikter såsom skivstång eller hantlar, eller gå till gymmet för viktmaskiner. 20-årsåldern kan vara ett hektiskt decennium, så om du inte har tid att komma till gymmet, är ett billigt och enkelt sätt att träna att använda din kroppsvikt som motstånd. Utfall, sittande mot en vägg, crunches och knäböj är alla former av styrketräning som kan hjälpa dig att hålla dig i form utan att spendera alltför mycket tid eller pengar.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

167
6 delningar, 167 poäng