Felaktig Kettlebell-teknik kraschar dina axlar. Gör så här

2 min


182
9 delningar, 182 poäng

Att använda kettlebells, som har sina rötter i Ryssland, förbättrar kondition, styrka och balans. Trots sina fördelar så ska man använda kettlebells med försiktighet. Om du använder kettlebells med felaktig teknik kan det orsaka viss smärta och potentiellt skada; Men genom att helt enkelt förbättra tekniken i basövningarna elimineras risken för att skada axlarna.

kettlebells

Kettlebells

Kettlebells, även kallade ryska hantlar, ser ut som en kanonkula med ett U-format handtag på toppen, vilket gör att du kan hålla i vikten för att göra övningar. De flesta kettlebells väger mellan 5 och 20 kilo, men de finns också i 1 kg och så tungt som över 50 kg. När du ökar vikten, minskar dina övningsval på grund av att utformningen av en kettlebell gör det svårt att utföra vissa övningar. Eftersom de flesta kettlebellövningar använder momentum för att flytta vikten genom ett rörelseomfång, lämnar alla fel i utförandet dina axlar i ett farligt läge.

Kettlebelldrag

Kettlebelldrag är ett drag där du gungar för att skapa dynamik och gör en dragrörelse med överkroppen för att få vikten till slutpositionen, där kettlebellen vilar mot utsidan av din underarm och axeln hålls i vad som kallas racketläget. Denna övning blir farlig när du inte kontrollerar hur kettlebellen roterar. För att undvika att låta kettlbellen vändas upp och över din hand så den kraschar ned på axeln, bör handen rotera smidigt runt kettlebellens tyngdpunkt. Använd handtaget för att få kettlebellen att försiktigt vila på din axel och underarm. Att göra denna justering eliminerar onödig axelömhet efter närkontakt med din kettlebell.

Att göra en press med en Kettlebell

När du gör en press med en kettlebell använder du axeln för att flytta vikten från racketläget till ett läge ovanför huvudet där du håller armarna rakt. När du utför den här övningen, håller du till att börja med armbågen nära bröstkorgen, med handflatan vänd mot din kropp. När du trycker på din kettlebell upp och över huvudet, roterar du gradvis armen utåt. Om utåtrotation sker för tidigt eller om du överdriver rörelsen onaturligt långt ut från axeln kan det leda till axelskada.

Överväganden

Om en övning orsakar smärta eller obehag, sluta och rådfråga en läkare eller sjuksköterska. Innan du börjar att träna med kettlebells, värm upp genom att göra fem till 10 minuters konditionsträning – tillräckligt för att börja svettas lätt och höja din puls. Efter detta använder du övningar såsom armcirklar för att dynamiskt stretcha ut dina axlar. Innan du börjar din faktiska träning, använd en lättare kettlebell än under övningarna; lär dig att rotera handen runt kettlebell under ett drag och att pressa upp kettlebellen över huvudet med hjälp av rätt utåtrotation. Klarar du dessa saker, bör dina ömma axlar vara ett minne blott.

Källor

Vanliga söktermer:
  • kettlebell axlar
  • kettlebell övningar


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    182
    9 delningar, 182 poäng