Guide: Kaloriförbränning med battle ropes

2 min


194
14 delningar, 194 poäng

Ett hemligt träningsredskap bland fotbollsspelare och kampsportsutövare har blivit populärt. Battle ropes – långa, tjocka, runga rep – väger mellan 7,5 till 20 kilo. De är 3,8 till 5 centimeter tjocka och 9 till 30 meter långa. De varianter som är anpassade för gym har gummihandtag i varje ände, så att du kan ha ett fast grepp medan du vevar och slungar repen för att bygga kraft och uthållighet. Antalet kalorier du bränner med hjälp av repen beror på din storlek, kapacitet och fitnessnivå. Ju större, starkare och mer vältränad du är, desto fler kalorier bränner du.

Lika mycket som löpning

Battle ropes kräver mycket energi för att du ska kunna svinga dem. Ett träningspass med battle ropes bränner lika många kalorier som löpning, eller en annan intensiv träningsform. För en person som väger 70 kilo innebär det att den bränner så mycket som 10 kalorier per minut – mer om du är tyngre, och lite mindre om du är lättare.

Hur länge kan du träna?

Ett träningspass med battle ropes har potential nog att bränna 600 kalorier eller fler på en timme, men ett träningspass med rep ska inte vara så länge. Det är troligt att du kommer träna 10 – 20 minuter, med intervaller med hög intensitet som följs av intervaller med lägre intensitet. Ju längre du tränar med hög intensitet, desto fler kalorier kommer du förstås att bränna.

Inkludera dem i din nuvarande rutin

Låt inte lockelsen av en hög kaloriförbränning hindra dig från att utöva din normala rutin. Om du bara lägger till battle ropes till din nuvarande rutin är det bäst om du börjar i en lugn takt och jobbar dig upp till längre sessioner. Men’s Fitness rekommenderar att man börjar med tre set, där du tränar i intervaller på 30 sekunder och sedan vilar 45 sekunder mellan dem. Utför dessa set för att förstärka din styrka och konditionsrutin, inte för att ersätta den helt och hållet.

Framsteg

När du blir starkare och uthålligheten ökar kan du förlänga intervallerna och förkorta vilotiderna. Att bara veva repet är tillräckligt för att utmana kroppen och hjärtat. När du bemästrat denna rörelse kan du lägga till varierande rörelser, vevande i kors, rotationer, och förändringar i grepp och kroppsposition. Du kanske inte bränner fler kalorier med dessa rörelser, men du kommer kunna hålla intresset uppe och fortsätta utmana kroppen på nya sätt.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (8 röster, snitt: 8,13 av 10)
Loading...