Bränn 444 kalorier med denna barnsligt enkla vattenövning

1 min


180
7 delningar, 180 poäng

Om du vill ha ett intensivt träningspass där du inte behöver bära upp din egen vikt, och som arbetar med alla muskler i kroppen, behöver du inte gå längre än till simhallen. Centers for Disease Control and Prevention anser att det kan vara riktigt bra träning att trampa vatten, och att det kan bränna mer än 7 kalorier per minut. Lägg sedan till fördelarna för musklerna och bristen på effekt, så ser du att det är jättebra att trampa vatten.

simbassäng trampa vatten

Brända kalorier

Den faktiska kaloriförbränningen när du trampar vatten beror på flera faktorer, främst din kroppsvikt och hur hårt du anstränger dig. Harvard Health Publications uppskattar till exempel att en person som väger 70 kilo bränner cirka 300 kalorier på 30 minuters aktivt vattentrampande, medan en person som väger 83 kilo bränner 444 kalorier med samma aktivitet.

Ju hårdare du anstränger dig, desto fler kalorier bränner du. En av de bästa sakerna med att trampa vatten är att man inte kan fuska. Om du inte rör dig snabbt nog kommer du att sjunka.

Andra fördelar

Eftersom vattnet bär din kroppsvikt har vattentrampande ingen stor påverkan på din kropp, vilket gör det till en perfekt träningsform för gravida kvinnor, personer med ledproblem som försvårar viktbärande aktiviteter, eller intensiva atleter som löpare som vill få en paus från träning med större påverkan.

Källor

Vanliga söktermer:
  • kalorier trampa vatten
  • trampa vatten kalorier


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    180
    7 delningar, 180 poäng