Bränner man fler kalorier med push-ups & crunches före löpning?

2 min


187
8 delningar, 187 poäng

Löpning är en av de mest effektiva sätten att bränna kalorier på för att utveckla en smal, hälsosam kropp, och att lägga till den här enkla övningen till din träning kan ge dig en uppsjö av fördelar. Kroppsviktsträning som push-ups och crunches är utmärkta sätt att bygga muskler på, speciellt om du föredrar att träna hemma, men i de flesta fallen så hjälper de dig inte att bränna fler kalorier när du springer.

Push-ups och crunches

Om du är ivrig på att börja träna upp dina bröstmuskler med push-ups och dina magmuskler med crunches, så bör du integrera varje övning i din träningsrutin. Du behöver inte göra dessa övningar innan du springer; många gör aerobiska övningar och styrketräning på olika dagar. Varje övning är perfekt eftersom de inte kräver några verktyg, vilket gör dem behändiga och mångsidiga. När du tycker att vanliga push-ups och crunches känns för lätta, så kan du öka utmaningen genom att utföra ”clap push-ups” och crunches med tyngder.

Hur många kalorier som bränns när man springer

Vad din anledning för att bränna kalorier än må vara, så kan löpandet vara en lösning. Löpandet bränner kalorier snabbt, så du behöver inte oroa dig om att försöka öka hastigheten genom att göra övningar innan du springer. Hur snabbt du springer spelar en framträdande roll när du räknar ut hur många kalorier som du kommer att bränna. En person på 70 kg kommer att bränna 298 kalorier på 30 minuter om hastigheten är 8 km/h, 372 kalorier på 30 minuter i 9 km/h och 409 kalorier på 30 minuter i 10 km/h, enligt Harvard Medical School.

Att tänka på angående styrketräning

Trots att några snabba push-ups eller crunches innan du springer inte kommer att hjälpa dig att bränna fler kalorier medan du springer, så kan en förlängd dedikation till styrketräning bygga en muskulösare kropp som kan komma att spela en roll när det gäller hastigheten som du bränner kalorier på. WeightLossResources.co.uk noterar att vanlig styrketräning kan öka din basala ämnesomsättning upp till 15 procent, och för varje extra halvkilo av muskel på din kropp, så kommer du att bränna ungefär 50 mer kalorier per dag.

Stretching innan löpning

Istället för att oroa dig över att bygga muskler innan du springer, så bör du spendera tiden till att stretcha för att undvika skador. Tidningen ”Runner’s World” rekommenderar dynamisk stretching innan aerobisk träning. Den här typen av stretching, som innebär snabba rörelser för att värma upp musklerna och öka din hjärtpuls och temperaturen i kroppens mittparti, står i kontrast till den mer avslappnade stretching som du gör efter att du har sprungit. Typisk stretching att göra innan du springer är 10 repetitioner var av gående utfall, benlyft och rumpsparkar.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

187
8 delningar, 187 poäng