Fördelarna med jogging-på-stället (+Kalorier +Morgonrutin)

2 min


182
8 delningar, 182 poäng

Att ta på dig skorna och ge dig ut för en löparrunda är ett effektivt sätt att bränna kalorier och förbättra din fitness – men om du hellre tränar hemma är ”stationär” jogging-på-stället en lämplig övning. Träningen är inte bara smidigare än traditionell jogging: det kan också hjälpa dig bränna kalorier utan att vara ansträngande för lederna.

Fördelar

Jogging är en aerobisk övning, oavsett om du tränar utomhus, på ett löpband, eller på stället. Under denna övning höjer du pulsen och använder flera muskelgrupper. MayoClinic.com noterar att regelbunden aerobisk träning kan hjälpa dig bygga ett starkare, hälsosammare hjärta, rena artärerna, förbättra ditt immunsystem, höja ditt mentala välmående, öka din uthållighet, och reducera risken för osteoporos, högt blodtryck, och hjärtsjukdomar.

Kalorier som förbränns

Stationär ”jogga på stället” är ett effektivt sätt att bränna kalorier, som hjälper dig att bränna fett och utvecklar en smalare och mer atletisk kropp. My Fitness Pal noterar att en person som väger 70 kilo bränner 272 kalorier på 30 minuters stationär jogging. Oavsett om du joggar på stället i ett par minuter för att ge kroppen energi på morgonen eller om du föredrar ett timslångt träningspass på kvällen kan denna enkla övning hjälpa dig nå det kaloriunderskott som krävs för att du ska kunna bränna fett.

Smidig morgonträning

Mail Online noterar att stationär gång och jogging är en effektiv morgonträning som du kan inkludera i din dagliga rutin. Om du inte har tillräckligt med motivation för att klä på dig för en tidig morgonrunda eller åka till gymmet kan ett par minuters stationär jogging i sovrummet erbjuda ett smidigt alternativ. Denna träningsform får syrerikt blod att flöda genom hela kroppen och tränar flera muskler, inklusive de i benen och kärnan, och får dig att känna dig vaken och energisk. Om din arbetsdag är stillasittande är en kort stationär jogg innan jobbet ett perfekt alternativ.

Låg intensitet

Den effekt som jogging har på dina leder kan vara både låg och hög, beroende på dina skor, dina steg, och vilken yta du tränar på. stationär jogging kan dock erbjuda ett träningspass med låg effekt, vilket gör det lämpligt för personer med smärta i lederna. Bär bekväma löparskor, jogga främst på tårna och trampdynorna, och träna på en mjuk yta, som en matta av skum eller gummi.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

182
8 delningar, 182 poäng