CheckmarkFaktagranskad

Huvudvärk: Hur man slipper långvarig, kraftig spänningshuvudvärk

Det spelar ingen roll om din huvudvärk uppträder i form av blixt och dunder, en molande, svidande obehagskänsla eller ett envist dunkelidunkande. Du kan bli av med den, för stunden och för gott!

Generellt räknar man med att minst 40 % av Sveriges befolkning mer eller mindre ofta lider av huvudvärk, främst då personer i åldern 20 – 50 år. Alltså den period i livet då vi är som mest aktiva både i arbetet och på det privata planet och dessutom har störst behov av att kunna vara det. Så varför denna huvudvärk som har en sådan förmåga att lägga krokben för oss vid de mest olämpliga tillfällen?

Det ligger till så här:

Under den intensiva tid som oftast föregår en huvudvärksperiod satsar vi, oftast utan att vara medvetna om det, alla våra krafter, både fysiska och psykiska, på att klara den uppgift vi har framför oss. Vi spänner framför allt axlarna med påföljd att blodkärl i nacken kommer i kläm och blodflödet till huvudet minskar. När vi sover kan sådant också hända. Många av oss pressar i sömnen ihop käkarna hårt, kanske därför att vi inte lyckas slappna av ens då, kanske på grund av drömmar som vi i efterhand inte minns – men effekten av dem får vi förr eller senare kännas vid. Men om vi får ont i huvudet utan att ha genomfört någon direkt prestation då? Då bör vi väl inte heller ha haft någon anledning att ”spänna oss till en huvudvärk”?

Man kan tycka det, men för många människor är deras livssituation i något avseende otillfredsställande. Vi kanske lever i ett dåligt förhållande, med en rädsla att mista jobbet, en ständig oro för någon eller något i vår omgivning eller andra problem.

Det kanske i och för sig inte är livsavgörande – men de räcker för att vi omedvetet ska spänna oss, och det i sin tur räcker för att förr eller senare utlösa en huvudvärk.

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)