Hur man skapar en egen träningsdagbok

2 min


159
5 delningar, 159 poäng

En träningsdagbok, eller en logg, ger dig motivation och hjälper dig hålla dig på banan med dina övningar. Du kan skapa en enkel logg med penna och papper, ett datorprogram, eller en mall som du laddar ned från internet. Att ha synliga bevis på din plan och att kunna uppdatera den efter varje träningspass hjälper dig kartlägga din framgång för att vara konsekvent och så småningom nå dina uppsatta träningsmål.

Guide

Steg 1

Skapa en logg med en metod som passar din livsstil. En anteckningsbok och en penna är en bra start, fast datorprogram låter dig analysera djupare. Om du väljer papper och penna fungerar en enkel anteckningsbok jättebra. Dela upp sidorna i enskilda eller flera dagar, och skriv upp datumet och de aktiviteter du planerar att göra. Om du väljer en elektronisk logg kommer en dator med ett program där du kan använda ark fungera bra för att anteckna dina övningar och dina framgångar. Du kan fylla i dagar i förväg med breda kategorier, som kärnan eller underkroppen, och sedan fylla i specifika övningar som crunches och squats när du utfört dem.

Steg 2

Sätt upp klara mål när du skapar din logg, så att du kan anpassa träningspassen för att möta dessa mål. Skriv upp dina mål på den första sidan, där du lätt kan se dem och justera dem i takt med att din fitnessnivå förbättras.

Steg 3

Gör upp en träningsplan med dina mål i åtanke. Inkludera aktiviteter som du gillar, som kommer hjälpa dig att nå målen. Skapa en plan som är flexibel och som kan anpassas till oförutsedda förändringar, som dåligt väder, semester eller skador. inkludera alla tre stora element i fitness – kondition, styrketräning och flexibilitetsövningar – som American Council on Exercise anser vara en del av ett välbalanserat träningsprogram.

Steg 4

Uppdatera ditt ark dagligen för att skriva upp dina aktiviteter. Skriv ner huruvida ditt träningspass baserades på konditionsträning, styrketräning eller flexibilitet, och hur länge du tränare. Om du tränar styrketräning bör du även skriva upp hur många set och repetitioner du tränade, och hur tunga de vikter du använde var. När du har nått ett mål bör du anteckna detta, och sedan justera målet om det är nödvändigt. Om du till exempel når ditt första mål om att gå ner fem kilo och kunna göra 10 armhävningar i rad kanske ditt nästa mål är att gå ner 10 kilo och kunna göra 15 armhävningar.

Steg 5

Utöka din logg genom att köpa en stegräknare eller pulsmätare som fångar upp mer specifik data om ditt träningspass och hur kroppen svarar på det. Lägg till en extra sida eller del i din logg för en matdagbok, där du antecknar vad du ätit varje dag. Kosten är precis lika viktig som träningen i en generell fitnessplan, och att anteckna ditt intag kan hjälpa dig fatta bättre beslut gällande näring.

Källor

Vanliga söktermer:
  • träningsdagbok hur fylla i


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    159
    5 delningar, 159 poäng