Hur man springer 3 km/dag och går ner i vikt [GUIDE]

1 min


174
7 delningar, 174 poäng

Att jogga tre kilometer om dagen är ett jättebra sätt att gå ner i vikt. Beroende på din vikt och takt kan du bränna mellan 200 – 500 kalorier, vilket lätt kan leda till en stor viktnedgång. Även om många antar att man bara behöver gå ut och sätta igång finns det dock ett par saker du behöver tänka på när du planerar din träning.

löpning gå ner i vikt

Guide

Steg 1

Börja långsamt, i en takt som du enkelt kan upprätthålla under hela sträckan. Detta är extra viktigt om du inte tränat på ett tag, eftersom det kan leda till ett riktigt bakslag om du skadar dig. Tänk med huvudet och inte med egot – även om det gör att du bara springer lite snabbare än du går.

Steg 2

Dela upp löpningen i lätta och svåra dagar för att ge kroppen tid att återhämta sig. Gör detta genom att använda både en pulsmätare och en timer. Under dina lätta dagar ska du använda en långsammare, mer kontrollerad takt, vilket leder till en längre tid och en lägre puls. Under de svåra dagarna ska du pressa kroppen lite hårdare (springa i 80 % – 85 % av din kapacitet), vilket låter pulsen stiga i takt med att du springer längre och längre.

Steg 3

Fortsätt att göra framsteg med hjälp av pulsmätaren och tidtagaruret för att kunna bestämma när du ska öka ansträngningen. När du märker att du kan springa lika länge men med en lägre puls kan du börja anstränga dig mer, och försöka minska tiden med några sekunder – eller minuter. En gradvis framgång kommer göra att du slipper skador, och att du går ned i vikt i en stadig takt. Det bästa sättet att mäta denna framgång är genom att skriva ner dina träningsdata.

Källor

Vanliga söktermer:
  • springa 3 km varje dag
  • hur man går ner i vikt language:SV
  • träna 5 km per dag
  • gå ner i vikt jogga 3 km
  • jogga 3 km varje dag


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    174
    7 delningar, 174 poäng