CheckmarkFaktagranskad

Hur man står emot ett slag i magen – 3 steg

Om du är professionell boxare, amatör eller någon som tror sig hamna i ett slagsmål någon gång, att veta hur man står ut med ett slag vara skillnaden mellan att vinna och förlora. Ett hårt slag mot magen kan slå dig ned eller göra dig andfådd om du inte är förbered, men det finns saker du kan göra som låter dig bli slagen och fortsätta kämpa – och att vara förberedd är nyckeln.

Guide

Steg 1

Stärk magmusklerna. Ju starkare magmusklerna är, ju mer tryck de kan motstå. Att göra övningar som ökar magstyrkan är en bra förberedelse till att bli slagen. Situps och andra magövningar som görs regelbundet kommer skydda dina organ under musklerna. Eftersom magmusklerna stödjer många delar av kroppen är det viktigt att träna omgivande musklerna, inklusive ryggen och sidmusklerna.

Steg 2

Förbered dig mentalt. Om du kan visualisera att stå ut med ett slag kan det hjälpa dig stå ut när det händer. Titta på området runt motståndaren nyckelben där du kommer att kunna se när de tänker slå dig och med vilken hand. Andas ut hårt och snabbt efter att någon slagit dig kommer ta luften ur magen och göra så att luften inte går ur dig hårt. Spänn magmusklerna för att skydda organen och förebygga smärtan.

Steg 3

Få inte panik. Det kommer hjälpa dig återhämta dig snabbt. Tänk inte på det när du har blivit slagen, det kommer bara göra smärtan värre, vilket kommer sakta ner dig. Håll lugnet och försöka att röra dig i riktning med slaget samtidigt som du spänner magmusklerna. Håll midjan och bröstet något vänd så att den mindre och hårdare ytan på din sida blir slagen. Du kan också härda dig inför ett slag genom att ha någon slå mot din mage med en medicinboll.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)