Hur du tar bort rost och servar din cykel på under 60min

1 min


178
7 delningar, 178 poäng
Cykel rost

Cykeln är ett utmärkt fordon för att både transportera sig och samtidigt få nödvändig träning. Cykelns delar tillverkas ofta i metall, vilket gör att de tenderar att rosta. I tillverkningen rostskyddsbehandlas delarna som vid användning efter en tid nöts bort. Regn, fukt och sol gör att delarna börjar rosta. Underhåll av cykeln innebär att ta bort rost.

För vissa cyklister är cykel-mek en del av hobbyn, och det är också en som inte är riktigt lika skrämmande som att arbetar på en bil. När allt kommer omkring får att ersätta en pedal eller sätta på en ny kedja egentligen inte samma säkerhetsmässiga konsekvenser som att ersätta ett bromsar eller byta en kamrem. Att serva en cykel och få tillbaka den på vägen brukar inte ta mer än en timme.

Cykel rost

Guide

Steg 1

Ta bort ytrosten med ett verktyg eller en borste.

Steg 2

Applicera mineralolja med hushållspapper på de rostiga delarna på cykeln. Avvakta i 15 till 30 minuter för att oljan ska sugas upp av rosten. Skrubba bort rosten med en borste. Med fuktigt hushållspaper kan rosten och oljan därefter torkas bort. Låt torka.

Steg 3

Använd rostborttagningsmedel för att avlägsna resterande rost. Vänta i flera minuter och torka därfeter bort rosten med hushållspapper. Rengör med fuktigt hushållspapper. Rostborttagningsmedel innehåller ofta fosforsyra som löser upp rosten.

Källor

Vanliga söktermer:
  • rost cykel
  • ta bort rost från cykel
  • cykel rostiga bromswire
  • ta bort rost från cykeln
  • få bort ytlig rost cykel


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    178
    7 delningar, 178 poäng