Många köper fel storlek på cykeln. Välj rätt för DIG såhär

1 min


187
8 delningar, 187 poäng
cyklar landsvägscyklar cykel

Att få rätt storlek för din längd är förmodligen den vanligaste frågan när man försöker hitta rätt cykelstorlek och/eller ramstorlek för sin kroppslängd.

Även om det finns många delar av att hitta rätt passform är den första att matcha ramen till din specifika längd. Nedan följer några generella riktlinjer som kan hjälpa dig.

cyklar landsvägscyklar cykel

VET DINA MÅTT

Det finns vanligtvis två mått som används för att avgöra vilken typ av cykelram som passar dig bäst. Det första är din innersöm, alltså längden från skrevet till golvet. Det bästa sättet att mäta innersömmen är att stå upp mot en vägg och hålla en kvast mellan benen. Mät sedan avståndet från kvasten till golvet.

Nästa mått är din längd. De flesta av er vet hur långa ni är.

JÄMFÖR MÅTTEN

Jag inkluderar här en tabell för att avgöra ungefär vilken storlek du bör köpa, baserat på din längd och innersöm. Detta är bara en ungefärlig uppskattning, men kan ge dig en god idé om vad du ska börja leta efter. Generellt sätt vill jag att måtten ska vara så exakta som möjligt, särskilt när jag köper en cykel online.

GÅ TILL EN CYKELBUTIK OCH PROVA RIKTIGA CYKLAR

När du har dina mått och vet ungefär vilken storlek du behöver, då bör du gå och prova ut några cyklar för att se till att de är bekväma och inte för korta eller för långa.

FÅ EN ORDENTLIG UTPROVNING

När du bestämt dig för en storlek och provat ut en cykel du gillar bör du be din cykelhandlare att justera sadeln, pedalerna och handtagen så att cykeln är bekväm och ergonomisk för just din kropp. Detta är det viktigaste av allt, eftersom små justeringar ger stora effekter och skillnader, särskilt under längre cykelturer.

Vanliga söktermer:
  • cykelramstorlek


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    187
    8 delningar, 187 poäng