Vad väger stången nu igen? Hur du räknar ut vikten du lyft

1 min


212
17 delningar, 212 poäng

Du kommer hitta skivstänger, hantlar och kettlebells, de tre sorters fria vikterna, på de flesta gym. Vikten anges i kilo på de flesta hantlar. Kettlebells anger ibland vikten i både pound och kilo. Skivstänger kräver ofta att du lägger till viktplattor för att avgöra vikten. Med ett par beräkningar kan du avgöra vilken vikt du arbetar med varje repetition, eller den totala mängd du lyft.

skivstänger vikt träning

Skivstänger

Steg 1

Använd stångens vikt utan plattor som din måttstock. Stänger i olympisk stil väger cirka 20 kilo, medan stänger i en Smithmaskin oftast bara väger cirka sju kilo. Stänger med fixerad vikt, som hantlar, har vikten angiven på sig.

Steg 2

Lägg på plattorna på stången. Vanligtvis börjar plattorna med en vikt på 2 kilo, och följ av plattor som väger 2,5, 5, 10, 15 och 20 kilo.

Steg 3

Addera plattornas vikt med stångens vikt för att få en totalsumma.

Komplett träning

Steg 1

Anteckna vikten, repetitioner och set under träningen. Notera även den träning som utförts.

Steg 2

Ange den vikt du lyft och multiplicera det med antal repetitioner. Om du utfört den övningen med den vikten flera set kan du multiplicera den totalsumman med antal set.

Steg 3

Lägg ihop alla övningar för att få den totala vikt du lyft under hela träningspasset.

Tips & Varningar

När du noterar vikten på en hantel, se till att vikten på båda sidor är jämn. På så sätt säkerställer du att dina beräkningar är korrekta och att du, när du lyfter, undviker risken att belastas ojämnt.

Vanliga söktermer:
  • hur räknar man stång vikt,
  • vad väger en skivstång pound,
  • vad väger stången i en smithmaskin

  • 1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (1 röster, snitt: 8,00 av 10)
    Loading...