CheckmarkFaktagranskad

Förvandla en platt träningsbänk till lutande – superbilligt

Män och kvinnor använder träningsbänkar för bröstpress, som ska tona och stärka deras bröstmuskler. En träningsbänk låter dig arbeta med bröstmuskeln, triceps och laterala bröstmuskler, vilket ger dig en full träning för att stärka bröstet. Du kan utföra bröstpressövningar på en platt eller lutande viktbänk. Rörelsen är densamma men bänkens position gör att olika muskler arbetar. Lyckligtvis behöver du inte köpa båda sorters bänkar till ditt hemmagym. Istället kan du göra om en platt bänk till en lutande med enkla träbitar. Denna modifikation gör att du kan växla fram och tillbaka mellan en platt bänk och lutande bänk när du vill.

träningsbänk viktbänk lutande bänk

Guide

Steg 1

Mät din platta viktbänks bredd. Skriv ner bredden på kudden du ligger på, och fötterna som utgör bänkens botten.

Steg 2

Köp en 30 cm tjock, fyrkantig träbit som är 20 cm längre och bredare än den platta bänkens bredd.

Steg 3

Använd en handsåg för att skära ut en 2,5 cm tjock och 60 cm lång bräda så att dess bredd är lika bred som basen på din platta bänk.

Steg 4

Lägg det 30 cm tjocka träblocket på golvet. Sätt den platta bänkens ena fot på blockets topp.

Steg 5

Håll den 60 cm långa träbrädan mot basens andra ände i en 90 graders vinkel. Sätt fast brädan i den platta bänkens bas genom att sätta två metallklämmor runt brädan och den platta bänkens ben. Lägg brädan så att den börjar 5 cm ovanför marken och sträcker sig cirka 30 cm ovanför bänkens yta. Sätt två klämmor på varje ben, så att du totalt använder fyra klämmor. Sätt en klämma 5 cm ovanför golvet på varje ben och en till 5 cm från bänkens dyna på varje ben, så att brädan sitter ordentligt och säkert på bänkens ben.

Steg 6

Lägg en handduk på den 60 cm långa brädan för stoppning. Vila rumpan på handduken när du utför övningar som kräver en lutande bänk. Flytta klämmorna och sätet och ta bort träblocket när du utför övningar som kräver en platt bänk.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)