Guide: Hur du planerar & genomför en egen Triatlon-tävling

2 min


211
15 delningar, 211 poäng

Ett Sprinttriathlon drar både tävlande och publik eftersom de är mer tillgängliga än längre lopp, har potential att samla in pengar till välgörenhet. Men det finns många överväganden när det gäller att planera och organisera dessa lopp.

löpning triathlon

Guide

Steg 1

Välj en plats. Om du planerar att använda en pool, behöver du en hel del utrymme i närheten av vattnet för övergångszonen, där deltagarna kommer att ha sina cyklar och löparutrustning. Tänk på terrängen, inklusive potentiella platser för vattenstopp. Det finns ingen definierad längd för varje delmoment i ett sprinttriathlon, men de innehåller vanligen 750 m simning, 2 mil cykel och 5 km löpning. Exakta avstånd bestäms av den unika geografin på tävlingsområdet.

Steg 2

Skaffa försäkring och tillstånd. Du kan inte bara ha ett triathlon var du vill. Myndigheterna i ditt område kommer sannolikt att kräva att försäkringar och tillstånd.

Steg 3

Hyr in tidtagare och en tävlingsledare. Dessa företag kan hålla reda på tiden, hålla reda på poängen och tillhandahålla nödvändig utrustning.

Steg 4

Organisera en kommitté och volontärer. Dessa grupper kommer att planera depåstopp, sponsring, marknadsföring och andra detaljer. Du kan inte göra allt själv, så det är viktigt att ha ett dedikerat team av människor som tar hand om saker, särskilt på tävlingsdagen.

Steg 5

Leta efter sponsorer. Lokala företag vill delta i evenemang som samlar in pengar till välgörenhet. Ett T-shirtföretag kan erbjuda gratis tröjor, om de kan ha sitt namn på framsidan, till exempel, eller en bilåterförsäljare kan donera pengar om de kan tillhandahålla en fartbil med reklam.

Steg 6

Gör reklam för ditt lopp. Annonsera på nätet och i tidningar som Runners world. Eventuella gratissaker som du kan få är en stor fördel för att få folk intresserade av tävlingen. Sätt upp flygblad i lokala butiker och i korsningar. Placera några annonser i lokaltidningarna. Var noga med att annonsera eventuella vinster du erbjuder.

Steg 7

Inköpspriser. Hyr bord, tält och köp någon mat och dryck som du planerar att servera efter loppet.

Steg 8

Dubbelkolla att allt är klart. Volontärerna ska bemanna depåstoppen. Alla bör delta innan loppet och gå igenom exakt vad som måste ske på tävlingsdagen.

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (2 röster, snitt: 7,50 av 10)
Loading...