Bli OS-stjärna? En kort guide till hur man blir en olympier

3 min


181
7 delningar, 181 poäng

Att vara den absolut bästa i världen – det är en dröm som driver hoppfulla olympier runt om i världen. Varje barn som vinner sitt första lopp i 100-meters freestyle eller skjuter sitt första mål föreställer sig en guldmedalj hängande runt hans eller hennes hals. Om du har fantastiska genetiska egenskaper, har otrolig mental och fysisk styrka och kan åta dig år av ansträngande träning och hård konkurrens, och bara då, kan du få se ditt lands flagga hissas vid podiet en dag.

träning

Guide

Steg 1

Välj en sport. Du har två vägar att gå – välj en sport du känner till och vill tävla i, eller välj en ovanlig. En välbekant sport kan tyckas som ett självklart val, men fundera noga – populära sporter har miljontals hängivna deltagare, och konkurrensen är hård. Mindre välkända alternativ, såsom kortbaneskridsko, rodel, bob eller femkamp, har färre konkurrenter.

Steg 2

Utvärdera din fysik och välj en sport som passar den. Oavsett hur engagerad du är, om du inte har fysiska egenskaper för extrem uthållighet, kommer du aldrig att bli en olympisk maratonlöpare. Och om du är lång och över 16 år, kyss gymnastik adjö. Konsultera en sportfysiolog för att fastställa dina specifika attribut.

Steg 3

Tillbringa många år med att träna på din sport. Utveckla alla aspekter av kondition, styrka och uthållighet. Införliva Crosstraining i din regim för att förhindra tristess och skada.

Steg 4

Tro på dig själv. Ha ditt mentala spel klart, var tuff i varje aspekt, och vägra att ge upp.

Steg 5

Delta i en ungdomsakademi. Dessa skolor ger intensiv träning i sporten du har valt på hög skolnivå. Erfarenheterna, exponeringen och coachingen som du får kommer att kvalificera dig för en högskola som utmärker sig i din sport.

Steg 6

Arbeta med utmärkta tränare för att utveckla dina kunskaper. Hyr en idrottspsykolog som hjälper dig att sätta och nå mål. Hyr en privat coach om det behövs.

Steg 7

Träna med landslaget i din sport året runt (det finns ingen lågsäsong för en olympier). Prestera väl under otrolig press och utklassa alla andra konkurrenter tills du kommer med i det olympiska laget.

Steg 8

Byt medborgarskap. Det kan vara mycket lättare att kvalificera sig för en plats i det pakistanska seglingsteamet än i det amerikanska laget. Vissa länder begär bevis på släktskap, såsom en mor- eller farförälder född i landet.

Tips och varningar

  • Bara för att du är förbi 20-årsåldern, betyder inte att du inte kan vinna guld.
    Vissa sporter som bågskytte, curling och segling, har tävlande i blandade åldrar.
  • Gå på ett universitet som konsekvent vinner mästerskapen i din sport. Du kan få ett stipendium som en bonus.
  • Gå med i föreningen eller styrande organet för din sport. Detta kommer att hålla dig informerad om stora tävlingar, inklusive de olympiska uttagningarna.
  • Flytta till ett område som är väl känt för din sport. Om du är en skidåkare, kan du till exempel bo på en stor skidort med en aktiv klubb. Colorado är ett mecka för cykelåkare.
  • Förr i tiden kunde bara amatöridrottare konkurrera. Detta är inte längre fallet, vilket framgick när spelare från NBA ingick i USAs Dream Team vid Olympiska spelen i Barcelona 1992.
  • Om du byter nationalitet, kommer Internationella olympiska kommitténs regler att hindra dig från att tävla i internationella evenemang under tre år.

Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

181
7 delningar, 181 poäng