Omotiverad på löpbandet? Här är 4 saker som förändrar allt

2 min


185
8 delningar, 185 poäng

Ibland är man inte på humör för att springa eller promenera och det kan vara svårt att motivera sig till att gå på gymmet. Rekommendationen är 30 minuter konditionsträning fem dagar i veckan så ibland måste man bara bestämma sig för att uppnå det målet. En träningsmaskin kan vara ett bra hjälpmedel som gör att det känns lättare att träna de dagar som det inte upplevs lika roligt.

löpband fettförbränning

Musik som motivation

En av de bättre sätten att motivera sig kan vara musik. Genom musiktjänster med låtar som inspirerar och motiverar kan energinivån öka och passet genomföras. En studie publicerad i magasinet ’Ergonomics’ 2007 visade att hög snabb musik gav en positiv effekt på träningen till skillnad från träning utan musik. Hastighet, hjärtfrekvens och upplevd ansträngning mättes. Ta reda på om musik kan motivera just dig för att inte missa träningspass.

TV som motivation

En favoritserie kan bli en bra motivator med regeln att du endast ser på den samtidigt som ett träningspass på träningsmaskin. Genom att se fram emot ett nytt avsnitt kan det leda till att träningen inte upplevs som ett så stort hinder vissa dagar.

Tidtagning

Träningsmaskiner kan upplevas som långtråkiga när passen ser likadana ut hela tiden. När maskinen startar visar den ofta resterande tid på passet, exempelvis 30 minuter, vilket kan upplevas som påfrestande snarare än motiverande. Genom att dela upp passet i delmoment, exempelvis med att sätta en timer på tio eller 15 minuter kan det kännas lättare att klara av hela distansen. Eller jobba mentalt med delmål och sätta upp ett första delmål på tio minuter. Sannolikheten är hög att när du väl har uppnått delmålet även kommer vilja avsluta hela passet.

Var social

Den monotona träningen på en träningsmaskin avtar om du samtidigt har sällskap av en vän. Bjud in kompisen och ta maskinerna bredvid varandra. Utmana varandra i fart eller kör samma träningsprogram. Att samtala under passet kan också underlätta. Genom att träna tillsammans blir träningen social och kan om man vill bli tävlingsinriktad för att hålla uppe motivationen.

Källor

Vanliga söktermer:
  • musikhastighet tempi


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    185
    8 delningar, 185 poäng