Vad kostar en personlig tränare? Var hittar man billig PT?

2 min


210
70 delningar, 210 poäng

Det finns inget standardpris för personliga tränare, alla har olika avgifter och olika anledningar att ta ut just dessa avgifter. Det finns dock bra information online som du kan läsa igenom när du letar efter en billig eller prisvärd personlig tränare. Du bör alltid kolla upp tränarens kvalifikationer för att avgöra om priset är värd det.

personlig tränare, PT

Signifikans

Priset för en personlig tränare har många variabler. Vissa av dem inkluderar bakgrund, erfarenhet, kundhistorik, attityd, och kanske viktigast av allt: ryktet.

Funktion

En personlig tränares funktion är att ha ett personligt intresse av någons hälsa för att kunna skapa positiva förändringar, såväl fysiska som mentala. Tränare förväntas också ha en god förståelse om hur kroppen fungerar och ha kunskaper i näringslära.

Sorter

Det finns flera olika certifikat som en personlig tränare kan ha. Några av de mer ryktbara är ACSM, ACE, NASM och NSCA. Dessa erfarenheter innebär också att man får merit för pengarna.

Det finns också två sorters tränare som kan debitera mycket olika avgifter, nämligen tränare på plats och tränare på golvet. Tränare på plats kommer till någons hem eller kontor och tränar kunderna på plats. En tränare på golvet arbetar på ett gym eller i en liknande atmosfär. Vissa tränare erbjuder båda dessa tjänster.

Tränarna på golvet kan delas upp i ett par sorter som oftast medför olika avgifter: personliga tränare, avancerade tränare och mästartränare, och priset stiger för varje klassificering.

Identifikation

Det finns ingen generell prisram för personliga tränare. Det beror verkligen på var de tränar och hur lång erfarenhet de har. Du kan till exempel förvänta dig att betala mer för en tränare med tio års erfarenhet än för en nyutexaminerad. Detta gäller både tränare på plats och tränare på golvet.

Att överväga

I de flesta fall debiterar gym sina medlemmar för att träna, och hyr ut sina tränare som får antingen fast lön eller provision. Priserna varierar beroende på gymmet. Dyrare gym kan debitera $75 – $120 per träningspass. Gym som ligger i mindre eller med avsides kan debitera $40 per träningspass. Det beror på demografin. Större städer som New York och Los Angeles ligger alltid på den högre delen av prisskalan.

En annan sak att notera om priset är att gymmen alltid har paketerbjudanden. Ju större paket, desto större rabatt. Man köper oftast paketen i delar som 10 träningspass, 20 träningspass, eller till och med 50 träningspass.

Förvänta dig att betala mer för en tränare på plats. Detta beror på att de lägger tid och kraft på att ta sig till ditt hem, vilket är en stor fördel för dig. Priserna för träning på plats kan variera mellan $75 – $250 per träningspass.

En annan viktig sak att notera är att ett typiskt träningspass varar i ungefär en timme. Många gym erbjuder också halva pass, eller gruppass, och det gör att du kan spara en del pengar.

Vanliga söktermer:
  • vad kostar PT

  • 1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (Inga betyg än)
    Loading...