CheckmarkFaktagranskad

4 steg: Hur man gör egna Kettlebells (+Smarta alternativ)

Oavsett vilken typ av utrustning du använder, bränner regelbunden styrketräning kalorier, ökar bentätheten, ökar muskelmassan och minskar risken för hjärtsjukdom. Kettlebells är ett särskilt effektivt sätt att stärka dina muskler och ditt hjärta på samma gång – men dessa tunga vikter kan kosta lite, särskilt på grund av frakten. Innan du åker ut och köper en eller flera, fundera på om du kan spara några kronor genom att omvandla hantlarna du redan äger till kettlebells – eller åtminstone något som liknar kettlebells.

kettlebells

”DIY” Gör-det-själv-handtag

Steg 1

Knyt en knut – helst en knop i form av siffran åtta- i den ena änden av bit rep.

Steg 2

Sätt den fria änden av repet genom knopen du just bundit, vilket skapar en slinga. Placera denna slinga runt ena sidan av hantelns handtag – inne i viktplattan – och stoppa ner den. Ena sidan av repet är nu fäst vid en sida av hantelns handtag.

Steg 3

Applicera PVC-primer till båda ändarna av en rak PVC längd, den ena änden av var och en av de andra två raka längderna och båda insidorna av PVC-armbågarna. Torrpassa PVC-längderna och armbågarna till en ”U” -form, med en dubbel primad bit i mitten av ”U”:et, för att testa arrangemanget. Applicera sedan cement till en led vid en punkt, som håller varje fog på plats i 60 sekunder för att fixeras.

Steg 4

Trä den fria änden av repet genom PVC ”U”:et som du skapade och för ”U” –formen ner mot din hantel. Dra repet hårt och gör en knop i form av siffran åtta på slutet av handtaget, med hjälp av den första siffran åtta du bundit som en mall. Detta säkrar den fria änden av repet till den andra sidan av hanteln, för att slutligen fästa handtaget till hanteln.

Om att göra en knop i form av siffran åtta är alltför utmanande, kan du använda en trippel fiskarknut för att säkra den fria änden av repet. I båda fallen lämnas en svans på 6 till 8 centimeter och kontrollera knoparna ofta för att se att de är säkra.

Alternativa metoder

Steg 1

Ta tag i hanteln ordentligt i ena änden. Ibland är allt du behöver göra att vända en perfekt balanserad hantel för att få samma slags obalanserade vikt du får från en kettlebell. Att hålla en hantel på detta sätt är inte riktigt lika bekvämt som att hålla i handtaget på en specialbyggd kettlebell, men det är mer än tillräckligt för vanliga kettlebellövningar som svings och väderkvarnar.

Steg 2

Fäst ett kettlebellhandtag till din hantel. Dessa metallhandtag fäster ordentligt på din hantel, så att du kan svänga runt den som en kettlebell. Ett specialbyggt handtag är kraftigare än ett hemmagjort handtag, men du bör ändå kontrollera det noga innan varje användning.

Steg 3

Konvertera ett justerbart hantelset med viktskivor – vilket i huvudsak är miniatyr skivstänger -till en kettlebell genom att köpa ett fristående, justerbart kettlebellhandtag som kan användas med samma viktskivor. Bara ta bort plattorna från din justerbara hantel, sätt fast dem till ditt kettlebell handtag, kläm dem säkert på plats, och börja träna.

Steg 4

Använd hanteln precis som den är, grip tag i handtaget som vanligt. Detta fungerar för ett par kettlebellövningar inklusive höga drag, turkiska get-ups, farmer carriers och ryck. Även om den balanserade vikten från en hantel kommer att ge en något annorlunda känsla än att träna med en medvetet obalanserad kettlebell, ger det ändå ett effektivt motstånd för dessa övningar.

Tips & Varningar

Dubbelkolla dina knutar och rep före varje användning. Med kettlebells krävs att du är uppmärksam på risken för att tappa vikten eller att den den glider ur din hand; med en hantel som har anpassats till en kettlebell, gäller detta ännu mer. Säkerhet är ytterst ditt eget ansvar. Ju tyngre hantel du anpassar, desto tjockare rep och tjockare handtag behöver du.

Om du är osäker på din förmåga att binda knutar eller på ditt materials förmåga att på ett säkert sätt stödja hanteln, överväg att använda en av de alternativa metoderna i stället.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)