Exakt så här mycket fett bränner 30min på Crosstrainern

2 min


209
17 delningar, 209 poäng

Regelbunden träningcrosstrainer (en cykel som kombinerar löpning med funktionen hos en cykel) kan bidra till att minska andelen kroppsfett, så länge man även har en god kosthållning. Att träningscykla ökar den daglig kaloriförbrukningen som i förlängningen kan leda till minskad andel kroppsfett. Hur mycket beror på flera faktorer, bland annat hur regelbunden träningen är.

Kaloriförbrukning

Kroppsvikten vid cykling på en crosstrainer är avgörande för mängden kalorier som förbrukas. En högre vikt kräver en högre ansträngning, vilket leder till en högre kaloriförbrukning. Ser man till kaloritabeller, från exempelvis Health Status, har en person som väger 60 kilo en kaloriförbrukning på 335 kalorier, en person på 70 kilo 387 kalorier och en person som väger 90 kilo en förbrukning på 516 kalorier.

Faktorer

Beräkningarna från Health Status är uppskattningar, eftersom mängden kalorier som förbrukas vid ett 30 minuters crosstrainer-pass även beror på intensiteten i passet. Intensiteten kan ökas eller minskas genom att vinkeln justeras på crosstrainern. För att vara säker på en effektiv kaloriförbrukning bör träningen ske inom gränserna för den pulszon som är lämpligast. Ett enkelt test är att bedöma om träning sker i prat-tempo. Gör den det ligger du på rätt intensitet.

Fettförbrukning

Kalorierna som förbrukas under 30 minuter av träning kan leda till en minskning av kroppsfettet. Det beror på om den totala mängden förbrukade kalorier överstiger mängden som konsumeras. Varje gång som förbrukningen överstiger intaget, det vill säga vad som äts och dricks, med 3500 kalorier förbränns ett halvt kilo fett. En person som väger 90 kilo och förbränner 516 dygnskalorier mer än intaget på varje 30 minuters träningspass behöver träna varje dag i en vecka för att förlora ett halvt kilo fett.

Kostråd

För att ett 30 minuters crosstrainer-träningspass ska vara effektivt för fettförbränning måste även kalorikonsumtionen vara kontrollerad. Om kosten innehåller många kalorier kan även träning varje dag vara för lite för att nå upp till ett underskott i kaloriintag. För att ta reda på hur många kalorier din grundläggande ämnesomsättning förbrukar kan man använda sig av verktyg på internet. Med hjälp av ålder, vikt, längd och kön uppskattas mängden kalorier som förbukas i genomsnitt. Konsumeras den mängden varje dag och crosstrainer-träningen är regelbunden kommer det ske en minskning av kroppsfettet.

Källor

Vanliga söktermer:
 • 30 min crosstrainer varje dag,
 • crosstrainer förbränning,
 • kaloriförbrukning crosstrainer,
 • träna crosstrainer varje dag,
 • crosstrainer 30 min varje dag,
 • crosstrainer 30 min,
 • träna crosstrainer hur,
 • 30 minuter crosstrainer om dagen,
 • 30 minuter crosstrainer,
 • vad bränner en crosstrainer

 • 1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (3 röster, snitt: 8,67 av 10)
  Loading...