CheckmarkFaktagranskad

Det okända knepet att bränna fler kalorier: Tyngdlyftning!

I motsats till vad folk ofta tror är tyngdlyftning ett jättebra sätt att bränna en stor mängd kalorier, vilka kan hjälpa dig gå ner i vikt och bli av med kroppsfett. En tyngdlyftningsrutin kan justeras för att ge både muskeluppbyggnad och en chockerande mängd brända kalorier. Läs vidare för mer information!

tyngdlyftning fettförbränning kcal

Guide

Steg 1

Lyft tungt (tyngre) – att lyfta tunga vikter (eller tyngre vikter än normalt) är ett bra sätt att både chocka musklerna, vilket främjar muskeltillväxt, och att bränna ett stort antal kalorier. Att lyfta en tung vikt 6 – 8 gånger bränner fler kalorier och främjar mer muskeltillväxt än att lyfta en lättare vikt 8 – 12 gånger. Öka tyngden gradvis, i takt med att dina muskler blir starkare.

Steg 2

Vila kortare perioder – ta kortare pauser/viloperioder mellan dina set för att hålla pulsen uppe, vilket bränner fler kalorier och håller metabolismen igång. Istället för att vila 2 – 3 minuter mellan olika set kan du försöka vila i max en minut. Att göra detta kommer förvandla dina viktlyftningspass till konditionspass, vilket kommer hjälpa dig att bränna massor med kalorier!

Steg 3

Gör sammansatta övningar – sammansatta övningar arbetar med mer än en kroppsdel för att utföra övningen, och använder mer muskelfiber och bränner fler kalorier än övningar som bara arbetar med en muskel. Bänkpress, squats, hantelpress, och latsdrag är exempel på bra sammansatta övningar som kräver stor ansträngning för att utföra, och därmed bränner många kalorier.

Steg 4

Ansträng benen – benträning arbetar med kroppens största muskelgrupper och bränner därför flest kalorier per träningspass. Squats, leg presses och leg curls är exempel på bra övningar som bygger muskler och bränner kalorier. För att öka kaloriförbränningen kan du lyfta så tungt som möjligt och vila så lite som möjligt mellan olika set!

Tips & Varningar

Träna även utan redskap – armhävningar, dips, chin-ups etc. – det är ett bra sätt att chocka musklerna lite extra i din viktlyftningsrutin.

För att göra saken svårare kan du göra de redskapsfria övningarna mellan dina normala set för att hålla pulsen uppe och maxa metabolismen.

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)