Bästa hemmaträningen för att göra kroppen tightare & tonad

3 min


183
8 delningar, 183 poäng

Att göra kroppen tightare och mer tonad hemifrån är en uppgift som du måste ta dig an i två steg. För att tona musklerna och reducera mängden kroppsfett är det viktigt att du tränar effektivt och varierat. De bästa träningspassen hemma för att göra kroppen tightare är regelbundna, utmanande och intressanta nog att få dig att fortsätta pass efter pass. Det är också viktigt att se till att din kost och din övriga livsstil inte saboterar för dig.

Träning med kroppsvikten

Träning med kroppsvikten är mycket effektivt när det gäller att förbättra kroppens generella tighthet. Dina muskler måste överkomma det motstånd mot kroppen som genereras på grund av gravitation, vilket gör dem starkare och mer välutvecklade. När musklerna utvecklas kommer du se en tightare effekt, eftersom en minskad ”sladdrig” look har en stark koppling till att ha definierad, smal muskelmassa. Ett effektivt träningspass med kroppsvikten ska innehålla övningar som arbetar med varje del av kroppen. Du kan till exempel göra tre set om 20 repetitioner vardera, med squats, utfall, armhävningar, superman raises, ryska twists, triceps dips, och slutligen göra plankan i 30 sekunder.

Intervallträning

HIIT (”high intensity interval training”) är en utmärkt metod för att förlora fett, och om du vill ha en tight och tonad kropp är det ett måste att reducera mängden kroppsfett. En studie från International Study of Obesity jämförde resultaten hos kvinnor som deltog i ett HIIT-program med kvinnor som tränade vanlig kardiovaskulär träning i samma hastighet, med en intensitet på mediumnivå. HIIT-gruppen förlorade signifikant mer fett och hade mer definierade fysiska förändringar än den vanliga gruppen. En klassisk HIIT-träning är spurtar. Spring så fort du kan i 20 – 30 sekunder – eller hoppa, simma, cykla, eller gör något annat som är tuff träning, under exakt samma tid. ta en kort paus på 10 – 15 sekunder, och upprepa sedan detta 10 gånger. Du kan se hur effektiv den här sortens träning är genom att se på olympiska sprinters.

Pilates

Pilates har blivit populärt under de senaste åren på grund av dess förmåga att tona kroppen och göra den tightare. Det fokuserar på att bygga styrka i kärnan, armarna, benen och ländryggen, och pilates gör därför hela kroppen tightare och kan utövas av personer på alla fitnessnivåer. Det finns många filmer, böcker, appar och webbplatser som kan guida dig genom pilatespass hemma. Se till att du har ledigt utrymme att öva på så att du inte slår i något, och välj alltid en nivå i programmet som matchar din fitnessnivå.

Kost och sömn

När du jobbar med en kombination av träning med kroppsvikt, HIIT-pass och pilates kommer kroppen vara på en god väg mot att bli tightare. Om du vill påskynda processen kan du kasta ett öga på dina mat- och sovvanor. Se till att dina måltider består av naturlig mat med hälsosamma portioner protein, som smalt kött, fett från nötter eller kokosnötsolja, och kolhydrater från frukt, fullkorn och grönsaker. Uteslut processad mat och drycker med socker, och begränsa alkohol till en dag per vecka. Se till att du sover sju till nio timmar per natt, och undvik stress så mycket som möjligt.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

183
8 delningar, 183 poäng