Aldrig håll igen! Förebygg löpningens största elände så här

1 min


187
8 delningar, 187 poäng

Löpning är en billig, nyttig träning som nästan vem som helst kan utföra. Allt som krävs är en löpslinga, ett par bekväma skor och kanske en musiktjänst fullmatad med din favoritmusik. En av de olyckliga biverkningarna av löpning kan vara håll. Håll, även känt som sidokramper, kan förebyggas för att säkerställa att din nästa löpning är smärtfri.

löptraning

Guide

Steg 1

Undvik att äta en stor måltid eller dricka kopiösa mängder vatten två till tre timmar före löpningen. Med en tommare mage motverkas håll under din löpning.

Steg 2

Håll dig hydrerad under hela löpningen. Drick klunkar vatten eller utspädda sportdrycker åtminstone var femte minut under löpningen eftersom uttorkning kan också leda till håll i sidan. Mer vatten kommer att vara nödvändigt om temperaturerna är varmare ute.

Steg 3

Stretcha innan löpningen. Placera händerna på höfterna och vrid överkroppen fram och tillbaka i midjan i tre till fem minuter innan du beger dig ut på vägen.

Steg 4

Sluta löpa och gnugga den drabbade sidan 10 till 15 sekunder med händerna när du känner hållet komma. Detta kommer att minska smärtan från hållet och kan även stoppa det.

Steg 5

Sakta ner under löpningen. Springer du med full hastighet under en längre tid kommer det att resultera i mer håll. Som ett alternativ, spring i 10 minuters intervall och byt till en snabb eller långsam promenad i fem minuter innan du återvänder till snabbare fart.

Steg 6

Inrätta ett regelbundet träningsschema och håll fast vid det. Detta kommer att hålla dig i bättre form och göra kroppen mer smidig, vilket kommer att leda till mindre håll.

Källor

Vanliga söktermer:
  • hur bygger man bröstmuskler snabbt


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    187
    8 delningar, 187 poäng