Fördelar med att gå på tå som vuxen

2 min


160
6 delningar, 160 poäng

Förutom att förbereda en kvinna för att gå i högklackade skor finns det många fördelar för de flesta vuxna, om de skulle gå på tå. Det är en övning som inte kräver någon utrustning, kan utföras var som helst, och som bara tar ett par minuter att lära sig. När du börjar märka av resultat, som förbättrad balans och starkare vader, kan du göra det till en del av din dagliga rutin.

Balans

Att gå på tå får din vikt att skifta framåt när du får. Som ett resultat av detta behöver du återställa din balans för att inte ramla framåt. Din kärna dras samman för att ge dig en upprätt hållning medan du blir mer medveten om din kropp när du går på en mindre plattform. I takt med att din balans förbättras kan du göra övningen mer utmanande genom att gå på olika ytor, som gräs eller träningsmattor, och blunda medan du går.

Vadmuskler

En av musklerna i baksidan av underbenet ansvarar för tårnas pekande position när du går på tå. Din gastrocnemius dras samman när du pekar tårna och har benet i en position med rakt knä. När du går på tå stärker du gastrocnemius. Ha hälarna så högt som möjligt när du går på tå, och gå så länge du kan. Ta en paus för att stretcha vaderna när du behöver, och fortsätt sedan gå på tå.

Flexibilitet i foten

Med största sannolikhet går du vanligtvis med en normal placering av foten, från häl till tå, i vardagen. Din gång för dig dit du behöver gå, och orsakar förmodligen inga problem. Dina fötter är vana vid detta och behöver inte justeras eller förbättras. När du börjar gå på tå stretchas musklerna i dina fötter, särskilt de runt din vad och i överdelen av foten. När du fortsätter gå på tå förbättras flexibiliteten i dina fötter.

Styrka i foten

Att skifta kroppens vikt till tårna kräver styrka i tårna och musklerna i foten. Fötternas fotvalv förbättras när du går på tå. Musklerna i tårna stärks när du går på tå. Det är den nya kroppspositionen och vikten som utmanar dessa muskler så att de ger gensvar. Ju längre och oftare du går på tå, desto starkare blir musklerna i fötterna.

Källor

Vanliga söktermer:
  • gå på tå vuxen


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    160
    6 delningar, 160 poäng