Har du fritid nog för löpning? Den hårda verkligheten

2 min


177
7 delningar, 177 poäng

Att springa är en träningsform som innebär många fördelar för hälsan, men du kommer inte få någon av dem om du inte arrangerar om ditt schema så att du har tid med träning. Även om du har ett mycket upptaget liv kan 30 minuters åsidosatt tid för löpning varje dag förbättra din fysiska hälsa och ditt mentala välmående.

Tid som krävs

Tekniskt sett kan du jogga i bara en minut, men du kommer få ut mer av det när du sätter av mer tid för aktiviteten. Amerikanska Department of Health and Human Services rekommenderar att vuxna personer ska utöva minst 150 minuters aerobisk träning på mellanhög intensitet per vecka. Om du delar upp denna rekommendation på veckans sju dagar kommer en joggingtur på 25 – 30 minuter hjälpa dig uppnå målet. Även om det verkar som mycket tid kan en uppdelning av målet göra det lättare att nå.

Skapa tid

När du har ont om tid, oavsett om det är på grund av jobbet, familjen eller ett upptaget socialt schema, kan det vara en utmaning att avsätta tid för en joggingtur. Om du tycker att det är svårt att komma utanför dörren för en löparrunda kan du försöka göra det till en del av din vardag. Jogga till exempel i 30 minuter så fort du vaknar på morgonen, så kommer det snart att vara ett normalt inslag i vardagen. Om du behöver mer motivation kan du få en vän eller familjemedlem att springa med dig. University of Maryland Medical Center rekommenderar också att man skaffar en hund – genom att ta med sig hunden på joggingturen får ni båda den träning ni behöver dagligen.

Fördelar med löpning

Jogging är en aerobisk övning som håller dig frisk. MayoClinic.com uppger att aerobisk träning hjälper dig att snabbt bränna kalorier för att tappa fett, förbättrar uthålligheten, stärker hjärtat och det kardiovaskulära systemet, förbättrar immunsystemet, minskar risken för att utveckla allvarliga hälsotillstånd som högt blodtryck, och förbättrar ditt humör. Better Health Channel menar att eftersom jogging är en viktbärande övning hjälper det också till att stärka dina ben.

Att springa på löpbandet

Om du ständigt har problem med att avsätta tid för jogging kan du testa att köpa ett löpband och jogga hemma. Det finns många fördelar med löpband, inklusive att du kan hålla koll på hur länge du springer och på din puls. Om du bor i ett område med ostadigt väder eller om det inte känns tryggt att springa ute kan ett löpband vara lösningen. Du kan även göra flera saker hemma när du joggar, till exempel titta på nyheterna medan du springer på löpbandet.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

177
7 delningar, 177 poäng