CheckmarkFaktagranskad

Idéer på forskningsämnen inom idrott & träning – 4 infallsvinklar

Forskning inom idrottsträning gör mer än bara hjälpa tränare och elitidrottare. Alla som spelar en sport eller tycker om att träna kan ha fördel av att lära sig dem bästa övningarna och träningsmetoderna, baserade på vetenskaplig forskning. Träningsforskning kan hjälpa människor träna på ett säkert sätt genom att upptäcka farliga vanor. Den hjälper också vederlägga myter om sporter och träningar som gott i rykte från mun till mun. Antalet forskningsämnen du kan hitta om träning är nästan gränslöst.

Träningsstudier

Idrottare, tränare och vanliga motionärer kan ha fördel av forskning som förklara vilka övningar som bäst hjälper en att uppnå ett visst mål och övningarna utförs korrekt. Till exempel, organisationer som American Council on Exercise studerar ofta olika sorters övningar för att bestämma vilka bästa tränar vissa muskler. Andra studier kan tittar närmare på korrekt hållning för olika övningar, till exempel kan de bestämma hur högt man borde höja överkroppen när man gör situps.

Träningstyper

Idrottsträningsstudier kan hjälpa dig avgöra vilken är bästa sorten träning för att uppnå ditt mål, eller dina klienters mål. Studier kan visa för- och nackdelarna med allmänna program, som styrketräning och aerobisk träning, och också hjälpa dig förstå detaljerna i mer specialiserade program, som intervall- och circuitträning. Forskningsämnen kan inkludera programmens olika förmågor att bränna kalorier, öka styrka, reducera fett och öka muskeluthålligheten.

När man inte ska träna

Att veta när du inte borde träna kan vara lika viktigt som att veta när och hur man ska träna, så forskningen som hjälper dig förstå när du inte borde motionera kan hjälpa dig undvika skador och andra problem som orsakas av överträning. Forskning kan påvisa specifika orsaker och effekter till och av överträning och hjälpa tränare förstå var de ska dra strecket. Till exempel, rapporterar American Academy of Physical Medicine and Rehabilitation att ett debatterat ämne har med hur kvinnoidrottare kan få oregelbunden mens från överträning och dålig näring.

Kvalitativa tillvägagångssätt

Många idrottsstudieämnen kan studeras men kvalitativ forskning, som fokuserar på mänskligt beteende. Exempel är etnografiska studier, som utreder specifika idrottskulturer. Etnografiska ämnen kan vara så breda som att utreda gymnasietränares roller, och kan vara smalare som en tränares roll i en stadsskola i jämförelse med de på landet. Fenomenologisk forskning försöker förklara hur en grupp människor upplever en viss situation. Forskningsämnen kan vara hur manliga idrottselever upplever att tränas av kvinnliga instruktörer, eller motsatsen. Grundade teorier, som namnet tyder på, försöker föreslå teorier som baseras på data som en studie ger. Exempel på sådana forskningsämnen inkluderar metoderna idrottstränare använder för att anpassa roller utefter nivån, som i gymnasiet eller på universitetet.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)