Vad händer om man förlorar magfett & får man överflödig hud?

2 min


186
8 delningar, 186 poäng

Att tappa magfett är alltid en utmaning, men även om du lyckas bli av med fettet kan du märka av vissa förändringar i kroppen. Detta kan inkludera lös, överflödig hud eller ojämna magmuskler. I vissa fall kan träning hjälpa dig bli av med fettet, men i vissa fall kan det vara permanent.

Tappa magfett

Även om du gör många situps och crunches kommer du förmodligen inte bränna en märkbar mängd magfett om du inte tränar kondition. Du kan inte punktträna dina magmuskler. Istället måste du tappa vikt genom hela kroppen. Kardiovaskulär träning som simning, löpning, hopp, cykling och aerobics är effektivt för att bränna kalorier, så sikta på3 0 – 60 minuters konditionsträning per dag för att bli av med fettet.

Lös hud

När du går upp i vikt måste huden tänjas ut för att göra plats för fettet, och det är därför du kan få bristningar på magen. När du har gått ner i vikt fortsätter huden vara tänjd, vilket kan skapa överflödigt fett. Ålder och hudskador på grund av rökning eller exponering för solen kan också öka risken för att få sladdrig hud. Om du har lös hud efter en viktnedgång finns det ingen mirakelkur som blir av med den, men plastikkirurgi kan vara en bra lösning.

Tona musklerna

Även om du förlorar fett på magen kan dina magmuskler se lösa och svaga ut även om du inte har en märkbar muskelutveckling. Det bästa sättet för att undvika detta är att göra en kombination av konditionsträning och övningar som tonar magen. Testa situps, crunches, plankan och kaptenens stol. Kom ihåg att bara använda magmusklerna – och inte ryggen eller armarna – för att lyfta din torso när du gör dessa övningar. U.S. Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar att man utför muskelstärkande aktiviteter minst två gånger i veckan för att behålla hälsan. Om du vill se snabba framsteg bör du dock träna styrkebaserade övningar 10 – 15 minuter dagligen.

Annat fett

Alla utvecklar fett på olika sätt. Kvinnor har till exempel en tendens att samla fett i höfterna och låren, medan män ofta gör det i magen. Även om du tappar fett från magen kanske du fortfarande har lite fett i andra områden. Att hålla fast vid din konditionsrutin kan hjälpa till att gradvis reducera fettet genom hela kroppen, och övningar som engagerar musklerna i dina problemområden kan hjälpa dig att se mer tonad ut.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

186
8 delningar, 186 poäng