”3 oväntade fördelar med att träna magmusklerna”

2 min


172
7 delningar, 172 poäng

De externa bålmusklerna går diagonalt från de lägre åtta revben till framsidan av bäckenet, medan de interna musklerna ligger under de externa bålmusklerna och löper diagonalt från sidorna och framsidan av bäckenet till mitten av magen och de nedre tre revbenen. Båda bålmuskler arbetar med andra muskler i bålen och höfterna för att utföra olika uppgifter, såsom andning och stabilisering av din överkropp när du rör på dig.

Kontroll på hållningen

Oavsett om du sitter på en yogamatta för att meditera eller dansar West Coast Swing, är dina bålmuskler ständigt engagerade för att behålla din upprätta hållning. För mycket böjning i ryggraden förkortar de externa magmusklerna, vilket gör att din överkropp lutar framåt. Likaså om bäckenet lutas framåt för mycket, vilket orsakar att skinkorna lyfts upp och den nedre delen av ryggraden översträcker, sträcker det också dina bålmusklers omgivande vävnader, vilket orsakar att din mage utvidgas, säger träningsproffset Stacey Hancock, som är en CHEK- certifierad coach i Nya Zeeland. Att träna dina bålmuskler kan förbättra din hållning och kroppsmedvetenhet, så att du kan andas lättare och gå bättre med mer rörelseomfång i hela kroppen.

Rörelsekoordination

Dina bålmuskler fungera inte bara av sig själva. De är en del av ett kontinuerligt neuromuskulärt system som förbinder musklerna till andra delar av kroppen med nerver och bindväv för att koordinera komplexa rörelser utan skador och maximera prestanda, enligt träningsproffset Paul Chek. Det främre muskelsystemet involverar adduktorer som arbetar med de motsatta musklerna för att skapa rotation i bäckenet när du går och för att stabilisera bålen. Detta system koordinerar också kroppen att röra sig effektivt när du ökar hastigheten, stannar och byter riktning, till exempel när du spelar tennis eller basket. Därför fungerar de främre sneda bålmusklerna som en av de stora kopplingarna mellan underkroppen och överkroppen.

Andningsassistent

När du andas lugnt är din diafragma den största andningsmuskeln som expanderar och trycker nedåt när du andas in, vilket skapar mer utrymme för dina lungor att expandera. Men under ansträngande motion eller psykisk stress, genomgår kroppen aktiv utandning där dina bålmuskler arbetar med andra magmusklerna för att driva diafragman uppåt för att tvinga luften ur lungorna. Detta väcker pleural och alveoler tryck i lungorna, vilket gör att du kan ta in mer luft i nästa andetag.

Att tänka på

Traditionella magövningar, såsom situps i sidled och crunches, förbättrar inte den sneda bukmuskelns funktion i vardagliga aktiviteter och idrottsprestationer, som kräver att du rör dig i flera riktningar och med olika hastigheter. De flesta rörelsemönster i viktrummet uppfyller ofta inte de krav som ställs utanför viktrummet, säger Russian Kettlebell Challenge instruktör och styrketränare Josh Henkin. I stället för att bara fokusera på dina bålmuskler, fokusera på rörelsemönster som tränar hela kroppen, såsom utfall med twist för överkroppen eller sving med kettlebell. När du fokuserar på rörelser, kommer din bålfunktion förbättras naturligt.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

172
7 delningar, 172 poäng