CheckmarkFaktagranskad

Exakt plan: Förberedelse dagen innan tävling – 4 avgörande delar

Att ta tiden att förbereda dagen innan en idrottsturnering kommer hjälpa dig se till att all din träning lönar sig och du presterar på topp. För att förbereda din kropp på en ansträngande dag med många matcher eller tävlingar, följ en aktiv vilorutin dagen innan turneringen så kroppen är utvilad men inte stel. Ät nyttig mat och drick tillräckligt med vätskor så att du har rätt bränsle och hydratisering. Planera lite tid på dagen för mental förberedelse så att du är fokuserad och självsäker när du börjar turneringen, och sköt om resplaner och annan logistik.

Aktiv vila

Fastän du vill vara fysiskt utvilad innan turneringen, borde du fortfarande utföra en lättsam träning för att kroppen inte ska stelna. Om du slappar och inte går något kan du påverka din förmåga nästa dag på grund av stelhet och ett inaktivt nervsystem. Utför en 30-minuters träning som arbetar med din teknik. Till exempel, om du är en basebollspelare, kör 10 minuter med att fånga och slänga bollar och öva att slå bollar. Att sova ut kommer låta din kropp läka och återhämta sig innan turneringen och håller dig skarp i sinnet. Sov sju eller åtta timmar natten innan turneringen.

Näring och vätska

Vad du äter och dricker dagen före turneringen kommer avgöra hur mycket bränsle du har under tävlingen. Otillräcklig bränsletankning kan leda till lågt blodsocker, vilket kan leda till utmattning, muskelsvaghet, orolig mage, yrhet, suddigt seende och dålig beslutsfattande förmåga. Dessa konditioner skulle helt klart hindra idrottsprestationen. Varje måltid borde ha nyttiga, långsamt-smältande kolhydrater, som frukter, grönsaker, bönor, fullkornsbröd och brunt ris, eftersom de kommer hålla dina glykogenlager fulla. Håll dig hydrerad genom att dricka mer vatten dagen innan turneringen och två eller tre glas vatten innan du lägger dig.

Mental förberedelse

Ta lite tid under dagen för att mentalt förbereda dig inför turneringen. Återbekanta dig med dina mål eller taktiker du har gått över med tränaren och lagkamraterna. Stäng ögonen och visualisera att du presterar bra. Idrottare som kan visualisera och känna när de lyckas blir mer självsäkra när det är dags för tävlingen. Titta på spelvideon av dina motståndare för att vänja dig vid deras taktiker eller titta på klipp där idrottsmästare spelar din sport.

Logistiska förberedelser

Använd dagen före turneringen för att packa och sköta all logistik kring turneringen. Gör en lista på alla kläder och utrustning du behöver till tävlingen, inklusive din uniform, skor, sportutrustning, sport bh, hjälm, hatt eller strumpor. Om du ska övernatta lägg till hygienartiklar, pyjamas och ombyteskläder. Skriv ut väganvisningar till turneringen och se till att du har tankat bilen. Lista ut vilken tid du måste åka med hänsyn till trafiken och andra fördröjningar. Åka förbi affären och köp frukter och andra mellanmål, och vatten, så du kan tanka om efter varje match eller spel. Att ta hand om dessa saker dagen innan turneringen istället för morgonen därpå kommer att dra ner på stressen och låta dig förbereda dig mentalt för att tävla i turneringen.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)