Hur man förbättrar lungkapaciteten med löpning [5 enkla steg]

2 min


186
8 delningar, 186 poäng

Att springa är en av de bästa kardiologiska träningarna du kan göra. Det hjälper dig att växa musklerna, sänker Body Mass Index, BMI, och ger dig mer energi. Men att springa kräver övning och konditionsträning. Ett av dem största hindren till att springa långa avstånd är att träna upp lungorna för att komma ikapp benen. Att konditionera lungorna är ansträngande, men det enda sättet att förbättra lungkapaciteten genom att springa är att sätta på dig löpskorna och sätta igång.

Guide

Steg 1

Sluta röka om du gör det. Att röka kan kraftigt minska din lungkapacitet, vilket hindrar dig från att springa långa avstånd. Om du inte röker, börja inte.

Steg 2

Gör lätta andningsövningar. Andningsövningar kan konditionerna dina lungor på att göra mer med mindre ansträngning. Sitt upp rakt och andas in djupt. Håll in luften i lungorna i fem sekunder innan du andas ut. Medan du andas ut, låt magmusklerna slappna av. När du andas in, låt luften fylla bröstet. Upprepa i fem till tio minuter varje dag så ofta som möjligt.

Steg 3

Träna upp intensiteten på dina konditionsträningar. Om du springer en mile nu, försök att öka det till en och en halv eller två miles. När du kommer till den punkten där du är van vid att springa ett visst avstånd slutar din lungkapacitet att växa. Pressa dig att nå nya höjder för att öka lungkapaciteten. Stanna inte på ett avstånd i mer än en vecka. Även om du bara ökar avståndet du springer med en bråkdel av en mile kommer det att öka din lungkapacitet.

Steg 4

Börja springa vid högre altitud. Fortsätt att göra din huvudsakliga lungövning (simning, cykling), men försök också att åka till en högre altitud för att springa en mile eller mer. Det kommer kräva att dina lungor jobbar hårdare och öka deras kapacitet. Gör det så ofta som möjligt. Om du inte bor nära högre altituder är kanske att regelbundet träna i hög altitud inte ett rimligt träningsmål.

Steg 5

Var regelbunden. Att förbättra din lungkapacitet kan inte åstadkommas på en dag. Fortsätta jobba med det varje dag i flera veckor. Du kommer sakta börja se att din lungkapacitet ökar. Ju längre du tränar, ju större din lungkapacitet kommer att bli till slut.

Källor

Vanliga söktermer:
  • lungövning


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    186
    8 delningar, 186 poäng