4 Steg: Hur man fixar bandet/bältet på sitt löpband

2 min


175
7 delningar, 175 poäng

De flesta löpband för hemmabruk underhålls sällan, men till skillnad från andra maskiner behöver de tas hand om ibland. Det vanligaste problemet – när bältet på löpbandet börjar glida av – är något du enkelt kan fixa med grundläggande verktyg.

Guide

Steg 1

Lär dig förstå terminologin för löpband. Bältet är den gummiyta som rör sig undertill när du springer. Däcket är den vaxade träplattform under bältet, som ger bältet stöd medan du springer. Den främre rullen, mellan däcket och bältet framtill, sitter fast i löpbandets motor. Den bakre rullen är en fixerad rulle mellan däcket och bältet.

Steg 2

Hitta den bakre rullens justerande skruvar, och de sitter oftast vid den bakre rullen. De flesta tillverkare använder hexskruvar. Hitta en ordentlig skruvdragare.

Steg 3

Sätt på löpbandet på den lägsta hastigheten och avgör var bältet är på väg. Det bör vara rakt i mitten av däcket, med lika mycket utrymme på båda sidorna. Använd skruvdragaren för att justera skruvarna på höger sida av den bakre rullen. Låt bältet röra sig långsamt och vrid skruven ¼ i den riktning som du vill att bältet ska röra sig för att kunna föra det tillbaka till mitten. Bältet kommer börja röra sig i den riktningen. Du kanske behöver skruva den mer än ¼ om bältet är för långt borta.

Steg 4

När du har centrerat bältet kan du vrida tillbaka skruven lätt i den riktning där den började hindra bältet för att röra sig över däcket. Du kanske behöver testa detta ett par gånger för att hitta den exakta mittpunkten och stoppa bältet för att krypa för långt åt ena sidan.

Tips & Varningar

Behandla ditt löpband som du skulle behandla en bil, och se över det regelbundet. Inspektera det efter skador innan varje användning.

Följ alltid tillverkarens rekommendationer för service och reparation. När du justerar bältet på däcket bör du aldrig ha en hög hastighet. Om du tvekar kan du ta hjälp av ett proffs.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

175
7 delningar, 175 poäng