Bästa sättet att fästa en nummerlapp

1 min


160
5 delningar, 160 poäng

En ordentligt fastspänd nummerlapp är viktig under alla lopp. Tidtagningschip som ger bevis om tider är ibland en del av lappen. Lappen identifierar också dig som en officiell deltagare. I tävlingar med många olika avstånd eller event kan din lappfärg hjälpa en volontärjobbare avgöra vilken tävling du är med i och om du springer åt rätt håll. Under löpningstävlingar borde din lapp alltid vara synlig på tröjans framsida.

För cykeltävlingar måste nummerlappen vara synlig när du är i racingpositionen – den ska sitta mitt på ryggen eller åt höger sida på ryggen så att arrangörer i bilar eller på motorcyklar kan enkelt identifiera dig. Säkerhetsnålar är ett av dem lättaste sätten att fästa en lapp, men ett racingsbälte kan vara det bästa alternativet.

Nålar, racingsbälten och lim

Säkerhetsnålar håller fast alla fyra lapphörn och fästes lätt till tröjan. Men det kan bli hål i high-tech tyger och lappen kan buckla sig istället för att ligga platt. Ett racingsbälte med spännen som fäster nummerlappen betyder att du inte måste sticka hål i tröjan. Det kan också vara den bästa metoden för triathlonidrottare som växlar utrustning och ibland kläder i växlingen – du lindar den bara runt midjan och spänner den. Du kan sedan positionera lappen på ryggen när du cyklar och vrida fram den när du springer.

Ett racingsbälte med ett litet fack kan vara bra för löpare som måste bära nycklar eller gel eller musikspelare. Om du måste ta av dig ett lager ser racingsbältet till att lappen alltid är synlig. En specialutformad tejp som du har på lappens baksida eller en limspray som inte skadar din tröja är mindre vanliga metoder för att fästa lappen, men vissa idrottare föredrar dem.

Källor

Vanliga söktermer:
  • fästa nummerlapp löpning


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    160
    5 delningar, 160 poäng