Fakta om varför man inte ska träna i sandaler

2 min


198
12 delningar, 198 poäng

Du ser inte olympiska idrottare tävla i sandaler av ett skäl. När du inte har bra fotstöd när du tränar lider hela kroppen. De flesta sandaler ger nästa inget stöd under träningen, vilket leder till skador som går upp för kinetiska kedjan. Sandaler lämnar fötterna utsatta och sårbara, vilket inte är optimalt i en träningsmiljö.

Utsatta fötter

Sandaler lämnar fötterna utsatta, vilket kan vara farligt på gymmet och stigen. Du kan bli fast med sulan eller spännena på träningsutrustningen. Att tappa en vikt på foten kommer göra ont i alla skor, men det kommer göra större skada om tårar tittar ut ur sandalen. Öppna sidor lämnar plats åt grenar och stenar när du går eller springer på spår. Att slå i tårna är det större risk för när tårna inte sitter instängda i skorna.

Stöd

McKinley Health Center anmärker att skor med snören ger större stöd än sandaler. Om du är en löpare eller gör en träning som kräver spurtning, joggning eller stötar borde du tänka på hur du kliver. Överpronerade fötter är platta och rullar inåt för mycket. När det inte korrigeras av idrottsskor med stöd kan det leda till höft- och knäsmärta, Akilles tendinit och plantar fasciit. Supinatorer är höga i hålfötterna och fötterna rullar utåt – vilket resulterar i att större stötar går upp i kroppen, påfrestningsbrott, Akilles- och hälssmärta. Sandaler kommer inte ge tillräckligt med stöd för supinatorer.

Flip flops

Flip flops kanske är bekväma, men de här är sandalerna med minst stöd. De flesta modellerna ger inget skydd för foten och kan leda till smärta om du står i dem länge. Att träna i flip flops är en inbjudan för fall och felsteg.

Att tänka på

Vissa dyra sandaler är designade för att gå eller vattensporta i. Du borde köpa dessa sandaler som om de vore idrottsskor. Gå sent på dagen när dina fötter har svullnat för att se till att de sitter bra. Om du tänker gå med strumpor, ta med dem när du provar. Idrottssandaler borde kännas bra från början – om skon måste ”gjutas in” är det inte rätt sko för dig.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (7 röster, snitt: 8,00 av 10)
Loading...